Пътуване с лек багаж по Коледа

| от Ния Лазарова |


Ако сте от хората, на които им се налага да пътуват до семействата си за коледните и новогодишни празници, и не разполагате с автомобил (или пък той вече е претъпкан с багаж), нека ви споделя един трик за безпроблемно пренасяне на подаръци.

Разбира се, става дума за тези от вас, които са накупили обемисти неща, а не са подготвили просто пликове с картички и пари или пък малки кутийки с благородни метали, оформени в красиви бижута.

Като съберете багажа си за предстоящите почивни дни и установите, че подаръците за роднини и приятели са колкото него (или дори наполовината му), то няма смисъл да мислите логистични схеми как да пренесете всичко.

Най-лесният (и лично изпробван) начин е да съберете всичко (най-вече не чупливите неща), да го опаковате старателно, сложите в един кашон и изпратите към адреса, до където ще пътувате, по куриерска фирма.

Може би ви звучи странно, но повярвайте, супер ефикасно и лесно е! Нека друг да мисли за вашия багаж, а вие да пътувате спокойно и минимално натоварени.

Ако се притеснявате, че пратката може да изчезне, не ви пречи да я застраховате. Почти всички куриерски фирми предлагат услугата, която не струва скъпо, трябва само да проверите предлаганите варианти.

И така, кашонът с подаръци и багаж ще пристигне на желания адрес, от вас се изисква единствено да си го приберете и да се радвате на празниците.

Винаги търсете начини как да улесните живота и ежедневието си. С достатъчно много стрес и проблеми се борим всеки ден, та да се затормозяваме излишно с битовизми 🙂