Любимите ни филми на Pixar: любопитни факти

| от Мария Киримова |


Едно е ясно – без значение от възрастта си, всеки има свой любим филм на „Pixar”. В продължение на повече от 20 години екипът от брилянтни режисьори на компанията, продължава да ни печели отново и отново с невероятните си анимирани истории. И това не остава незабелязано.

През изминалия сезон за кино награди филмът „Отвътре навън” (Inside out) от 2015 г. успя да спечели „Оскар”, „Златен глобус”, награда „БАФТА” и още много други, показвайки, че популярността на компанията със сигурност не лежи върху стари лаври.

Няма да излъжем, ако кажем, че „Pixar” диктува всички новости в начина, по който се прави анимация. Заради тази компания 3D изображенията станаха стандарт в жанра, а не изключение. И това не е всичко. Доскоро съществуваше митът, че анимираните филми са предназначени единствено за деца, но това вече не е така. Още от първия си пълнометражен филм от 1995г. „Играта на играчките” до последния, “Pixar” създава един нов вид филми, в които хора от всякаква възраст могат да намерят нещо за себе си.

Със своите скрити послания и препратки към бъдещи филми, компанията успява да създаде една уникална вселена, в която всичко е свързано и следва някаква логическа последователност.

И понеже, когато харесваме нещо, винаги искаме да знаем повече и повече неща за него, ето няколко забавни факта за любимите ни филми на „Pixar”, които може би не знаете.