Седмичен хороскоп: Ретроградният Меркурий отново напада!

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 04.12. до 10.12.)

В понеделник Луната ще преминава през знака Близнаци, най-любопитния, любознателен и общителен знак от зодиака. Много е вероятно, заради това й разположение през деня да бъдем доста ученолюбиви, сръчни, приказливи и общителни.

Периодът е подходящ за кратки пътувания, спортни занимания, впускане във флиртове и любовни закачки.

Денят се очаква да бъде най-успешен за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще успеят да отмятат задачите и ангажиментите си с лекота и да трупат симпатиите на околните.

Вторник и сряда Луната ще се намира в знака Рак, което ще насочи вниманието на повечето от нас към дома и семейството. При всички случаи ще сме по-грижовни и чувствителни от обикновено и ще търсим сигурност, близост и разбиране от заобикалящите. Тези два дни са идеални за кулинарни експерименти, козметични и релаксиращи процедури, ремонтни дейности и закупуване на неща за дома.

Най-добре и в кожата си се очаква да се чувстват през периода водните знаци Риби, Рак и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни любовни откровения и разменяне на интимности с любим човек.

Четвъртък и петък Луната ще преминава през знака на Лъва, следователно тези два дни са идеални за демонстрация на таланти и умения, отдаване на хоби или развлечения, както и за занимания с деца.

Периодът е добър също така за подписване на договори, сключване на споразумения, покупко-продажба на стоки и услуги, стартиране на нови дейности, срещи с приятели, започване на лични или професионални партньорства.

Дните ще бъдат най-успешни за огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще успеят да намерят своето място сред заобикалящата ги среда и ще осъществят отдавна жадуван личен напредък.

Събота и неделя Луната ще преминава през знака Дева, поради което не е изключено през уикенда да сме доста практично и материално настроени, дребнави и критични, както към себе си, така и към заобикалящите. Голяма част от нас ще бъдат привлечени от подробностите и детайлите на нещата, губейки от поглед голямата картина и наистина същественото в ситуациите.

Тези два дни не са добри за подаване на документи, явяване на изпити, ходене по срещи или интервюта за работа, защото съществува рискът всичко, което правим да бъде гледано под лупа и да бъде претегляно от всички възможни страни.

От 03.12. до 23.12. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще се движи на обратно през знака Стрелец. Добре е през този период да сме внимателни с колите, лаптопите и телефоните си. Препоръчва ни се да не стартираме нови и важни неща, да не подписваме обвързващи или дългосрочни договори, да не водим важни разговори и да не правим скъпи покупки.

Най-силно ще усетят ретроградното движение на планетата подвижните знаци Стрелец, Близнаци, Дева и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е те да имат силно напрежение, както в личен, така и в професионален план и да използват периода за правене на равносметка, кроене на сериозни планове и изготвяне на стратегия за бъдещи действия.


Повече информация Виж всички