Седмичен хороскоп: Годината започва с пълнолуние и напрежение

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 01.01. до 07.01.)

В първите дни от новата година много силно ще усещаме действието на Пълнолунието, което ще настъпи на 02. Януари в 04:00 часа през нощта в знака Рак. Тогава Луната, небесното тяло, което отговаря за емоциите и подсъзнателните ни нужди, застава в опозиция на Слънцето, Светилото, което символизира нашите съзнателни желания, таланти и изява, което се намира в знака Козирог.

Заради Пълнолунието е възможно повечето от нас да бъдат изключително напрегнати и чувствителни от понеделник до 11:00 часа сутринта в сряда.

Периодът около събитието няма да бъде подходящ за операции, занимания с имотни въпроси, пренареждане на дома или офиса, но за сметка на това е идеален за обръщане внимание на семейството и близките роднини, както и за кулинарни експерименти.

Най-напрегнати се очертава да бъдат дните около Пълнолунието за кардиналните знаци Рак, Везни, Козирог и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени ситуации с роднини или семейна собственост, които да ангажират голяма част от времето им и доста да ги напрегнат.

От сряда 11:00 часа сутринта до петък 11:00 часа сутринта Луната ще се намира в знака Лъв, което й разположение ще направи тези дни добри за демонстрация на възможности, таланти и умения, отдаване на любим спорт, хоби или развлечение, впускане във флиртове и любовни приключения.

Периодът е подходящ за занимания с деца, подписване на договори, сключване на споразумения, покупко-продажба на стоки и услуги, стартиране на нови дейности, срещи с приятели, започване на лични или професионални партньорства.

Най-добре и в кожата си през тези дни ще се чувстват огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще успеят да осъществят отдавна жадуван професионален или личен напредък. Те ще отмятат с лекота задачите и ангажиментите си и лесно ще намират симпатизанти.

От 11:00 часа сутринта в петък до неделя 14:00 часа следобяд Луната ще се намира в знака Дева. Най-добре е да използваме този период за почивка и удоволствия, грижа за тялото и тонуса ни или за пренареждане на дома или офиса.
Най-ползотворни и приятни се очертава да бъдат тези дни за Дева, Козирог и Телец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да започнат ново успешно начинание, което в последствие ще развиват и затвърждават.

14:00 часа в неделя Луната влиза в знака Везни, което ще направи втората половина на последния почивен ден от седмицата идеален за изкарване на време с половинката и изясняване на конфликти.

През периода ще сме много по-склонни да виждаме противоположната гледна точка и да търсим общото благо и хармония.

Най-добре ще изкарат деня въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да релаксират в компанията на любим човек и ще задълбочат близостта си с него. Много е вероятно да стигнат до значими откровения и да изкажат подобаващо чувствата си.