Откриват реновираната Послеродова клиника в „Майчин дом“

| от MamaMia |


Най-големият акушеро-гинекологичен център в страната обнови клиниката, която първа посреща и поема майките и техните бебета.

В 11 ч. ще бъде открита изцяло реновираната Послеродова клиника в СБАЛАГ „Майчин дом“. На събитието ще присъстват министър-председателят Бойко Борисов, министърът на здравеопазването и Кирил Ананиев и изпълнителният директор на здравното заведение доц. Иван Костов.

Общият размер на инвестицията е близо 600 хил. лв., от които за ремонт на клиниката – 394 000 лв., капиталови средства, отпуснати от Министерството на здравеопазването, съобщиха от ведомството. Други 200 хил. лв. МЗ е дало на специализираната болница за оборудване на структурата. “Майчин дом” е най-голямата акушеро-гинекологична болница, с най-голям брой новородени бебета на година. 3910 са проплакалите през 2017 г. деца.

Наскоро към лечебното заведение беше открита единствена по рода си в България модерна лаборатория с оборудване, което отговаря на най-високите световни стандарти за изследване на различни заболявания, сред които и “човешки папиломен вирус”, причинител на рак на шийката на матката. Ранната и прецизна диагностика на HPV е най-добрата превенция за този тип онкологично заболяване.

Болницата работи и с модерна апаратура за т.нар. безкръвни или лапараскопски операции. Предстои изграждането на център за операции и лечение на рак на гърдата.