Обичаме те, Габриел Солис!

| от MamaMia |


Габриел Солис е нещо като робинята Изаура за българките (и българите) от началото на този век. „Отчаяни съпруги“ започва да се излъчва у нас на 14 февруари 2005 г. Едва ли има човек, който поне да не се сеща за горещата мексиканка Габриел Солис, чийто персонаж претърпява най-голямо развитие в целия сериал.

Като дете е изнасилена от пастрока си, после някак става супермодел, среща се с богат бизнесмен, мести се в глухо предградие, в което интригите на шоубизнеса бледнеят. Хваща си любовник, свекърва й я хваща, после умира (Габи пак се измъква), съпругът й отива в затвора, някъде след това се развеждат. Хваща си политик, мъжът й ослепява, после тя се връща при него, надебелява колосално, ражда две дебели дъщери, а на финала Карлос убива пастрока й. След процеса, двамата отиват в Калифорния и тя става популярна телевизионна водеща и се нанася в голямо и кичозно имение. Габи премина през всичко и свърши на ново място (за разлика от Линет например, която се завърна в бизнеса и стана изпълнителен директор, както преди началото на сериала).

Имаме немалко причини да обожаваме Габриел Солис. Тя е красива, смешна, абсурдна, пиперлива, силна и какво ли още не. А днес, нейната създателка празнува своя 43-ти рожден ден. Честито, Ева Лонгория! Вижте в галерията едни от най-култовите сцени на Габриел Солис за осемте сезона на „Отчаяни съпруги“.