Натали Портман сравни убиването на животни с Холокоста

| от |


Новата реклама на PETA с Натали Портман се оказа доста противоречива. Във видеото актрисата цитира известен, еврейски автор, който сравнява убиването на животни за консумация от човека с Холокоста. Този автор е лауреат на Нобелова награда и се казва Исак Сингър.

Портман в клипа цитира неговото твърдение, разказва за наследството, което оставя и споменава, че Сингър е вегетарианец. „Преди десетилетия един човек е изразил смело своето твърдение по повод животните, така че съвременният свят не би трябвало да го игнорира” – казва актрисата. Когато Сингър спира да консумира животни, той заявява, че го е направил, заради „здравето на пилетата”.

Проблемът в рекламата идва от романа на Сингър – „Shosha”, в който се казва, че „ние правим на Божите същества това, което ни направиха нацистите”. Феновете на актрисата негодуваха, защото цитатът е използван за сравнение на Холокоста с фабричното земеделие, което не е правилно. От друга страна, критиците застанаха на позицията, че не може да бъде сравнявана смъртта на хора и животни.

 

 


Повече информация Виж всички