Най-сниманите туристически атракции в Instagram за 2017

| от Хрис Караиванова, по Travel+Leisure |


В последните години социалните мрежи се превърнаха в албуми, пазещи най-хубавите ни спомени, а и в източник на вдъхновение за това къде да пътуваме, кои кътчета от света наистина си заслужават.

Ясно е, че повечето хора, които пътуват, обичат да споделят снимките си и Instagram най-добре познава тази тенденция. Тази година платформата отново се е погрижила да даде данни относно хората, местата и трендовете, които са доминирали социалната мрежа тази година, използвайки информация, събрана между 1 януари и 17 ноември 2017 г. Освен че топ хаштаговете тази година са #love, #fashion и #photooftheday, от Instagram разбираме къде най-много са пътували и са се снимали хората по света.

Според предоставените от Instagram данни, най-посещавани от потребителите на платформата са градовете Ню Йорк, Москва и Лондон, но това не е всичко. Instagram споделя и доста по-детайлна информация, а именно – кои са десетте най-снимани локации по света. Оказва се, че всички те са известни туристически атракции и това не е изненадващо. Все пак, кой не би се снимал в Дисниленд или пред Айфеловата кула?

Travelandleisure.com се е погрижил да ни поднесе класацията от 10-те най-снимани локации в Instagram, които можете да разгледате в нашата галерия.


Повече информация Виж всички