Кралица Елизабет II и принц Филип: 70 години щастие

| от Хрис Караиванова |


Не всяка любов трае вечно, но тази е точно такава. Днес британската кралица Елизабет II и съпругът й, принц Филип, празнуват 70 години от сключването на брак. Удивително, нали?

Тази сладка двойка се жени на 20 ноември 1947 г. в Уестминстърското абатство в Лондон, а церемонията се предава по радио BBC за 200 милиона слушатели. Днес Елизабет и Филип са най-дълго женената двойка в британската кралска история.

Когато говорим за кралски отношения и бракове, сме склонни да мислим, че те са предначертани и в тях дума има политическата изгода, а не любовта. Връзката на Елизабет и Филип обаче далеч не е такава.

Филип предлага на принцеса Елизабет брак през 1946 г. и тя приема без колебания, без дори да попита родителите си дали са съгласни. Въпреки първоначалната неохота, Елизабет е толкова сигурна в избора на сърцето си, че успява да надделее и в крайна сметка успява да се ожени за любовта на живота си. Също както в приказките за принцесата има щастлива развръзка, а до нея застава принц. Филип получава тази титла, заедно с „херцог на Единбург“.

От 1952 г., когато крал Джордж VI умира и Елизабет става кралица, започва и трудната част за брака й. Непоклатимата двойка все пак се справя и с това. Въпреки вечната роля на Филип на сянка на своята съпруга, двамата успяват да построят живота си така, че винаги да се подкрепят и уважават. Заедно с това, двойката обожава да се смее заедно, а всички знаем, че чувството за хумор е от особено значение за една връзка.

По случай платинената сватба на кралица Елизабет II и принц Филип, британският Vogue публикува албум със снимки на двамата, запечатали емблематични моменти от връзката им, а и от историята. Разгледайте тези кадри в нашата галерия.


Повече информация Виж всички