Kак покойната принцеса Даяна се оказа, че има пръст(ен) в годежа на Хари и Меган

| от Вучето |


Наскоро гледах “Виктория и Абдул” – един филм, който дава романтична, макар и не дотам исторически вярна картинка за последните дни от управството на един от най-дълго живелите монархи в историята.

Джуди Денч играе дебелата, отгечена, озлобена и самотна 81-годишна кралица Виктория, която, да си го кажем направо, страшно си пада по екзотичния, млад индус Абдул, който, освен гонорея, има и възпламеняващ, секси поглед.

Ах, добрите стари монарси от доброто старо време, когато, за да научиш някой компромат, трябва или да подслушваш, залепил ухо до вратата, или да се довериш на подмолна и сприхава придворна дама, която би продала и майка си, за да завъже някоя пикантна дворцова интрига. В наши дни обаче не се налага да мръднеш и малкия си пръст, за да научиш последните клюки от света на богатите, които също плачат. Но най-вече от света на тези богати, които плачат, само ако се задавят с парченце кралска скарида или ако линийката кокаин им е дошла в повече и е докарала кървене от носа и сълзи в очите…

Може да се обзаложите, че много преди медиите по целия свят да гръмнат с новината, че принц Хари ще се жени за американската актриса Меган Маркъл, суровата, но справедлива настояща британска кралица Елизабет Две (както би я нарекал чичо Димитър Пенев) вече е знаела коя ще е жената, която ще прекрачи вече не толкова свещения праг на Бъкингамския дворец като нейна снаха. И е възнегодувала, разбира се!

Този път обаче кралицата се възмущава от поредния “неблагоприятен” брачен съюз в кралското лоно не защото Меган е американка. И по-черничка. И доста разведена. И участва в тъпи, комерсиални сериали. О не, Елизабет е над тези неща! Даже от Двореца беше разпратено официално обръщение тези дни, според което “Кралицата и нейният съпруг, Принцът на Единбург, изказват задоволство от предстоящото щастливо събитие и желаят на двойката много късмет”.

Но същевременно злите езици говорят, че Елизабет, тази стара лисица, на която нищо не й убягва вече 65 години, откакто е на трона, е надушила поредната конспирация.

Новата снаха най-вероятно не търси романтика, огнени залези и съкровени Facetime моменти с любимия й внук, а си е чисто и просто една златотърсачка с долен произход и лоши маниери (която сигурно и идея си няма за какво служи 23-тата лъжичка, сервирана отляво на чинията!).

Подозренията на прозорливата кралица може и да не са съвсем безпочвени, понеже не е тайна, че Хари е използвал една неотменно печеливша стратегия, за да накара 36-годишната Меган да каже “Да”. Мамините диаманти! Рижият принц, известен в миналото с лудите си постъпки и не съвсем благопристойно поведение, предложил на любимата брак, излагайки пред скептичния й поглед подплатена с кадифе кутийка, съдържаща безценен диамантен пръстен. Пръстенът се състои от три 2,5-каратови диаманта, като средният е доставен от далечна Ботсвана, а другите два са принадлежали на личната колекция на покойната му майка. Бижуто е изработено от Cleave & Company и според експерти струва не по-малко от 50 хиляди британски паунда.

Двойката вече е пренесла багажа си в Двореца Кенсингтън. А бъдещата булка, освен обемистия диамантен пръстен, е транспортирала в кралските си покои и двете си кучета, Гай и Богарт. Както и големите си амбиции да завладее сърцата на бритнските поданици по начина, по който го направи Катрин, съпругата на принц Уилям!

Само че хората на Острова винаги са били скептични към нещо, което идва отвъд Океана, не е хамбургер, говори с отвратителен акцент и не е било омъжено за Гай Ричи. Така че само времето ще покаже дали ще й се получат нещата на новата “кралска” особа или много скоро ще започнат да й убиват притенциозните шапки за светските приеми на открито и състезанията по крикет, както и… пръстенът с диамантите на мама.


Повече информация Виж всички