Джейн Фонда: „Предполагах, че ще умра самотна и пристрастена към нещо“

| от MamaMia, по БТА |


Джейн Фонда, която отпразнува 80-годишнината си миналата седмица, каза, че не е очаквала да доживее дори до 30-годишна възраст.

„Предполагах, че няма да живея дълго и ще умра самотна и пристрастена към нещо. Не мислех, че ако наистина живея толкова дълго, ще бъда енергична и здрава, и ще работя все още. Благодарна съм“, каза тя в интервю за сп. People.

Майката на актрисата се е самоубила, когато тя била едва 12-годишна, а бащата, актьорът Хенри Фонда, се оженил повторно същата година. Джейн Фонда е споделяла, че е страдала от булимия, взимала е халюциногенни наркотици и е била насилвана като дете.

джейн фонда

Актрисата спечелва първата си награда „Оскар“ през 1972 г. на 35 години за филма „Клут“ и получава втори през 1978 г. за ролята си в драмата „Завръщане у дома“. Тя става активистка в антивоенното движение и защитата на правата на жените. Постига огромен успех с видеокасетите си с тренировки през 80-те години на XX век, омъжва се три пъти. Джейн Фонда е номинирана за най-добра актриса в комедиен сериал за участието си в „Грейс и Франки“ от американската Гилдия на филмовите актьори, която ще раздаде наградите си през януари.

jane-fonda-youth

Звездата навърши 80 години на 21-и декември.

„Благодарна съм, че станах по-добра за тези 80 години. По-малко съдя хората. Прощавам. Постарах се доста да стана по-добър човек“, каза тя.