Домът на Арета Франклин продаден за 300 000 долара

| от |


Имението в Детройт, което бе собственост на починалата през август кралица на соул музиката Арета Франклин, бе продадено за 300 хиляди долара, съобщи Асошиейтед прес.

Вестник „Детройт нюз“ пише, че построеният през 1927 г. триетажен тухлен дом с площ 520 кв.м е купен от пожелал анонимност жител на щата Мичиган. До този момент цялото имение принадлежало на Франклин недвижимо имущество в Детройт е разпродадено. Единствено все още не е намерило купувач имението й на стойност 800 хиляди долара в Блумфийлд хилс, отново недалеч от Детройт.

Продаденият за 300 хиляди долара дом се намира в централната част на Детройт, близо до голф-клуб. Имението включва пет спални, шест бани, три камини, гараж за три автомобила и голям двор. Арета Франклин купила дома през 1993 година, но платената тогава за него сума не се съобщава.

През 2008 година певицата за малко щяла да се лиши от имението, тъй като заради грешки на юристи не били своевременно платени данъци за 19 хиляди долара. В края на краищата тогава тя успя да си плати данъците и не се наложи да продава.


Повече информация Виж всички