Бен Афлек и Дженифър Гарнър се развеждат

| от MamaMia, по БТА |


Американският актьор, сценарист и кинорежисьор Бен Афлек се развежда със съпругата си, актрисата Дженифър Гарнър, като и двамата са се отказали от претенции в съда за подялбата на съвместно придобитото имущество и ще имат общо попечителство над децата, съобщи сайтът TMZ, цитиран от световните агенции.

Холивудските знаменитости са подали документите за разтрогване на брака едновременно. И двамата са се отказали от услугите на адвокати. Двойката се е договорила да продължи заедно да възпитава трите си деца. Въпросът за издръжката им остава открит и ще зависи от решението на съда.

Сайтът припомни, че Афлек и Гарнър обявиха решението си да се разделят още през 2015 година. Преди сватбата те не бяха сключвали предбрачен договор. Това означава, че имуществото им, придобито по време на брака, може да бъде разделено поравно.

Според американските медии двойката е стигнала до развод заради пристрастяването на Афлек към хазарта, нещо което актьорът отрича. В средата на месец март той обяви, че е провел курс за лечение от алкохолна зависимост,от която страда от доста време. По рано Бен също се лекува от алкохолизъм – през 2001 година той премина през 30-дневен терапевтичен курс.