5 начина да възкресим петък вечер у дома

| от MamaMia |


Петък вечер преди и сега: тъжно, по-тъжно, сега. Някога „петък вечер“ значеше нещо. Или по-скоро, много неща. Значеше бар Петък, Алиби, Бохеми, Алигатор, Ялта, Индиго, Уеста, парка, Мимас, Кристал, Народен, Борисова, Студентски град, водка, концерт, секс, пейка, бира, свирка, парти, сълзи, диващина, свобода. Младост. Сега е малко по-различно и пандемията е само извинение. Защото всъщност остаряхме още преди ковид да нахлуе в животите ни.

Преди нямаше нищо по-естествено от това да питаш приятелите си „ще излизаш ли“. Освен може би отговорът „да, много ясно“. 8 на Попа. Нито суровата зима, нито фините прахови частици, нито грипа можеха да уплашат решения да излезе млад човек. И как биха могли? Социалният живот беше най-активен във времената, в които не използвахме този израз.

След 30 обаче нещата се променят, а като сложим и пандемичен фон в добавка, отиват от обикновена пенсионерщина към пълна трагедия. И понеже сме наясно, че носталгирате по отминалата младост, ви предлагаме 5 начина да я възкресите в петък вечер.

Ретро чалга парти в хола

Затъмнете светлините, нека е приглушено и секси. Ако старите аудиокасети са в кашони на тавана, прибегнете до модерните Youtube, Spotify пр. Златните хитове от едно време се намират и там. Заредете „Радка пиратка“, „Шопската салата“, „Бясно карай на червено“, „Няма не искам“, оркестър Кристали, знаете. Всичко, на което сте се кълчили, след като сте казали, че по принцип не слушате чалга, но в 3 през нощта като се напием…

Напиване в банята

Пиенето си е пиене независимо дали се осъществява в луксозен клуб, долна кръчма, под звездите в Пирин или в собствената ви баня. Купете едно шише Керацуда или водка Doctor`s с витамин С, или в краен случай, зелен Sobieski, заключете се в банята и оставете децата, мъжете, жените, животните или призрака на старомоминството да бродят отпред. Удавете мъката по младините в евтин алкохол. Хубавото е, че сега няма да изпадате в ужас, че сте пратили мръснишки sms на любовника си, защото най-вероятно не разполагате с любовник. А махмурлукът няма да ви свари в чужд дом или на пейка до бездомник, а в собствената ви тоалетна, където всичко необходимо е на една ръка разстояние.

Любезен секс в спалнята

Едно време сексът можеше да се прави къде ли не. И по градинките, и в паркове, и в тоалетните на дискотеките. След 30 обаче, нещата тръгват в друга посока, а именно – скучна. Всичко се хоризонтира и сексът извън спалнята изглежда като далечен спомен. Кой има сили и желание да се разголва по храсталаци, като може да прави любов в уюта на чистите си чаршафи и веднага след това да си вземе душ? Та ако разполагате с партньор, любовник, приятел, съсед или каквото там, отдайте се на спомени в спалнята. Само по-полека, защото и телата след една възраст не са толкова пластични, колкото са били. Някога.

Пушене в детската стая

Това наистина е екстремно. Но ако страдате по времето, в което се пушеше по заведенията и дни наред след това косите ни миришеха на соц пепелник, бъдете екстремни и запалете в детската стая. Разбира се, най-добре децата да не са в нея. Чувството за вина след това ще се опита да ви убие, но проветрете хубаво, минете навсякъде с парочистачка и с белина и си легнете с дъх на пушек. Какво по-носталгично от това?

Танци в килера

Ако ви липсват клубовете и дискотеките, винаги може да се уедините в килера и да се отдадете на бесни танци в рамките на квадратния му метър. Не забравяйте да се облечете като за дискотека и да се гримирате обилно. Заложете на нещо по-разголено, по-секси. И не се тревожете, че тялото ви може би не е каквото е било. Там, в тъмнината на собствения ви килер, между кофата с мопа, перилните препарати и буркани с компот никой не ви вижда. И може да се развихрите както някога. Ако предпочитате да сте в компания, съберете семейството в хола и си организирайте домашно караоке. Ах, какъв купон!