Всичко, което трябва да знаете, ако излизате с Козирог

| от MamaMia |


Земният знак Козирог ще ви привлече с мрачните си шеги, остроумието, сарказмa и иронията. Той ще изобличава посредствеността на света и ще провокира слабите места на околните. Хората, родени в този знак, ще ви впечатлят със своята искреност и почтеност – и ще ви оставят напълно изненадани, когато с пиперлива шега опитат да разчупят сериозното настроение, което самите те са създали!

Ако съчетанието от саркастични щеги и упорита работа ви интригува, помислете за флирт с Козирог.

Когато имате среща с Козирог, не избирайте нов ресторант. Козирозите се управляват от Сатурн, планета със структура и древност, затова изберете старо заведение с постоянна слава – ресторант с история или бар на място с богата история. Ако разговорът се завърти около работата, разкажете случка за поемането на голям, предизвикателен проект. Нищо не печели възхищението на Козирога по-бързо от факта, че можете да асоциирате с работата си – да се справите с голяма тежест на раменете си и да се примирите, когато имате нужда.

Когато планирате срещата си, не забравяйте, че Козирозите се нуждаят от увереност, че сте заедно. Ако е делничен ден, отидете в най-доброто си бизнес облекло. Показвайте, че можете да се обличате, тази част е от ключово значение за впечатляването на един Козирог: ако отивате на истинска вечеря, покажете официалната си страна; ако само излизате за по питие, носете нещо смарт кежуъл, изцяло в черно. Избягвайте скъсаните дънки или дрехите на етажи, те не са за Козирози.

Бъдете готови за странните начини, по които Козирозите флиртуват. Ако ви харесват, има голяма вероятност те да се държат малко глупаво или да започнат да пускат неприлични шеги. Контрастът между хумора им на четвъртокласник и начинът, по който Козирогът се взима насериозно, е голям. Озадачава всички нас! Но това е начинът Козирогът да ви накара да се смеете, което ще е знак, че вие сте нещо повече от просто друга връзка в тяхната огромна професионална мрежа. За да спечелите Козирог, от решаващо значение е да им отговаряте остроумно – умът ви е ключът към сърцето на Козирога, сякаш застрелян от самия Купидон!

Въпреки, че Козирозите са известни работохолици, те също са си спечелили репутацията и на скрити психари. Те се управляват от Сатурн, а хората често забравят, че в древния Рим хората празнували Сатурн с празненство, по време на което всяка работа и бизнес били преустановявани, моралните ограничения отпадали, а гражданите имали свободата да правят и да казват това, което им харесва. По същия начин, Козирогът се противопоставя на упорита работа с упорита негова си игра, в която той създава правилата. Козирогът обича да налага правила по улиците, а понякога и в спалнята. Сексът е един от малкото случаи, в които Козирозите се чувстват свободни да да не се придържат към конвенционалните разбирания, така че е от решаващо значение да не ги съдите, когато ви споделят скритите си фантазии.

Ако имате достатъчно късмет да се влюбите в Козирог, ще се радвате на партньор, който никога няма да спира да работи по отношенията ви: бързо ще ви купи четка за зъби, в случай, че започнете да прекарвате нощта по-често заедно. Ще обича да върши домакинска работа с вас и най-вече обратното – ако той започне да прави нещо, ще иска вие да пърхате около него и да му подавате отверката, която той сам може да си вземе. Ще ви отделя часове, за да ви даде най-добрите съвети за кариерата ви. Когато Козирог ви обича, той е изцяло във вашия отбор, готов да работи толкова усилено за вашите успехи, колкото и за собствените си.

Най-трудната част от флирта с Козирог е да свикнете с това, че тяхната романтика и интимност приляга повече на надзирател, отколкото на влюбен човек. Сатурн, планетата на правилата и отговорността ги прави леко непълноценни за неща като състрадание, съпричастност или уязвимост. Ако сте болна например, очаквайте Козирогът да ви успокои “Нищо ти няма!”. Голяма грешка ще е обаче да подходите с него по същия начин.

Ако трябва да скъсате с Козирог, бъдете готови да чуете тирада от оплаквания. Тези земни знаци са склонни да ви изброят всичко, което не е наред с вас, вместо да поемат отговорност за грешките, които са допуснали. Най-доброто, което можете да направите, е ясно да им обясните, че работата не е извинение за пренебрегване на човешката страна и емоционална интимност и че те са уволнени от работата си като ваш партньор.