Време за равносметка

| от Селена Астро |


От понеделник до вторник на обяд Луната ще се намира в знака Овен. Това й разположение ще направи този период подходящ за спортни занимания, проявяване на организационни умения, менажиране и управление на хора и ресурси, защитаване на собствените позиции и демонстриране на таланти и уменията с цел открояване и признание от страна на заобикалящите.

Възможно е всички, но най-вече огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци лесно да губят търпение, ще са склонни да прибързват с решенията си и да се палят от наглед малки дразнения.

От вторник на обяд до четвъртък 16:30 Луната ще пребивава в знака Телец, поради което през този период ще сме много по-спокойни и уравновесени. През тези дни се очаква да вършим нещата бавно и последователно, но за сметка на това ще ги изпипваме до съвършенство. По-вероятно е да стартираме дейности, които са добре премислени и планирани, от колкото такива, за които не сме съвсем сигурни. При всички случаи ще сме много по-практично настроени и обърнати към материалната стойност на нещата. Ще търсим изгода от хората и ситуациите, в които се замесваме.

През периода най-комфортно ще се чувстват земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да постигнат значителен професионален успех и да направят пробив за нещо, за което отдавна са имали желание. Много е вероятно също така да срещнат хора, които да ги подкрепят и
да им помогнат в начинанията.

От четвъртък 16:30 до петък включително Луната ще преминава през знака на Близнаците, поради което този период ще бъде подходящ за активно общуване с другите, попиване на информация от различни източници и кратки пътувания.

Тези дни ще са най-успешни за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях се очакват интересни срещи и ползотворни социални контакти, благодарение, на които ще им се отворят нови врати и възможности за развитие.

В събота и неделя ще усещаме действието на Пълнолунието, което настъпва в 20:00 часа, в събота вечерта. Тогава Луната, която преминава през знака Рак застава в точна опозиция със Слънцето в Козирог.

Дните около Пълнолунието не са подходящи за стартиране на дейности, подписване на договори, водене на важни разговори, участие в съдебни дела, предприемане на пътувания и покупко-продажбата на стоки.

За сметка на това обаче са добри за правене на равносметка и приключване на неща, чийто край отдавна планираме и от който се нуждаем от известно време, но все не събираме смелост.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. На тях ще им е най-трудно запазването на вътрешен баланс и постигането на хармонични отношения с околните. На моменти ще са завладени от емоции и свръхчувствителни, в други ще са студени и сдържани, пренебрегвайки хора, които силно ще разчитат на тяхната подкрепа, разбиране и помощ. Възможно е също така да не контролират потока от думи, който ще излиза от устата им, да се замесят в клюки или да наранят някого с
прибързано изказване или ненужен съвет. При някои от тях са възможни разправии с роднини или близки приятели, при други спорове с колеги или шефове.