Слънчевото затъмнение през следващата седмица ще ни направи нестабилни

| от Селена Астро |


Понеделник и вторник Луната ще преминава през знака Близнаци, което й разположение ще направи тези дни идеални за кратки пътувания, трупане на знания от различни източници, проявяване на любопитство, клюкарстване, провеждане на срещи и събирания.

През тези два дни въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци ще са изключително комуникативни и ще имат възможност да срещнат нестандартни и оригинални хора, които ще ги обогатят и ще им разширят мирогледа.

 

зодия, близнаци, хороскоп

 

Сряда и четвъртък Луната ще преминава през Рак, най-грижовния и отдаден на близките си хора знак от зодиака. От една страна тези дни ще са подходящи за преаранжиране на дома и кулинарно експериментиране, от друга се очаква да имаме активно общуване с роднини, което би могло при непредпазливост от наша страна да доведе до излишно обостряне на напрежението между нас и наши близки.

Най-силно ще усетят това разположение водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Важно е те да се постараят да канализират енергията си градивно и да не се преуморяват в желанието си да са полезни. Добре е да съумеят да запазят, както вътрешния си баланс, така и баланса в отношенията си с другите, защото ако се пресилят в дадена посока рискуват да развалят и своето настроение и това на най-близките им хора.

От петък до неделя включително Луната ще се намира в знака Лъв, като в събота в 12.00 часа на обяд ще настъпи Слънчево Затъмнение. По време на Затъмнението от една страна настъпва Новолуние, защото нощното Светило, което преминава през знака Лъв, съвпада със Слънцето. От друга движението на двете небесни тела съвпада и с това на Северния Възел (мястото където пътя на Луната пресича еклиптиката, пътя на Слънцето) и по този начин Слънцето, Луната и Земята застават на една линия, така че Луната затъмнява Слънцето за земния наблюдател.

 

хороскоп

 

Заради Затъмнението можем да очакваме, през дните около него да ни се случват кармични събития и неочаквани неща, които да променят посоката, в която се движим и да ни насочат да преразгледаме някои аспекти от живота ни.

Не е изключено също така да сме потиснати и да се чувстваме недооценени и неразбрани от околните, както и да приемаме нещата, които ни се случват на живот и смърт.

Най-важното е да съумеем да запазим баланса в отношенията си с другите, както и баланса в самите нас. Добре е да пробваме да се изясняваме без да прекрачваме граници и без да разваляме трайно комуникацията си със заобикалящите ни хора.

При неподвижните знаци Водолей, Телец, Скорпион и Лъв, както и при хората с лични планети или Асцендент в тези знаци може да се очаква прекалена агресивност в постигане на намисленото и не особено зачитане на чуждото мнение през периода. При тях е особено важно да се стараят да са по-деликатни и да внимават кого засягат по пътя си. Добре е да си мерят приказките, за да не кажат нещо, което може да остане във времето и с което да имат проблем в последствие.