Седмичен хороскоп: време за близките хора

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 09.07. до 15.07.)

В понеделник Луната ще преминава през знака Телец, поради което първият работен ден от седмицата е изключително подходящ за реализиране на планове и подреждане на отговорности, за обръщане на внимание на най-близките ни хора, за подреждане на къщите и офисите ни, за кулинария и разкрасителни процедури.

Най-успешен ще бъде този период за земните знаци Дева, Телец и Козирог, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни щастливи случайности, както и изненадващи положителни обрати или събития във връзка с важни за тях ситуации.

Вторник и сряда Луната ще се намира в знака Близнаци. Този период ще е идеален за пътувания, трупане на знания от различни източници, проявяване на любопитство, клюкарстване, провеждане на срещи и събирания. Много е вероятно да не си задържаме вниманието за дълго върху една дейност и да сме леко нетърпеливи, ако трябва да вършим рутинни или монотонни задачи, но пък за сметка на това доста добре ще се справяме, ако задачите ни изискват сръчност, бързина или бърза преценка.

През тези дни въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни, както и хората с лични планети и Асцендент в тези знаци, ще са изключително комуникативни и ще имат възможност да срещнат нестандартни и оригинални хора, които ще ги обогатят и ще им разширят мирогледа. Някои от тях ще обърнат сериозно внимание на най-близкия до тях човек и ще го поглезят.

Четвъртък и петък Луната ще се намира в знака Рак, като в петък в 06.00. часа сутринта настъпва Новолуние в същия знак. Тогава движението на Луната, небесното тяло, което отговаря за емоциите и подсъзнателните ни нужди, съвпада с движението на Слънцето, Светилото, което символизира нашите съзнателни желания, таланти и изява.

Заради Новолунието е възможно през периода повечето от нас да бъдат изключително напрегнати и чувствителни. Дните няма да бъдат подходящи за операции, занимание с имотни въпроси, пренареждане на дома или офиса, но за сметка на това са идеални за обръщане внимание на семейството и близките роднини, както и за преоценка и преосмисляне на важни за нас неща.

Най-напрегнат се очертава да бъде периодът около Новолунието за кардиналните знаци Рак, Везни, Козирог и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени ситуации с роднини или семейна собственост, които да ангажират голяма част от времето им и доста да ги напрегнат. Важно е да са внимателни и да не реагират първосигнално, за да не влошат ситуациите.

Събота и неделя Луната ще преминава през знака Лъв, което й разположение ще направи уикенда подходящ за творчество, забавления с приятели, флиртове и запознанства с нови и интересни хора, игри или занимания с деца.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец ще са най-активни и борбени през периода. Очаква се те да постигнат големи успехи в професионален и в личен план. Някои от тях ще изпъкнат в работа с нестандартносттта и оригиналните си идеи, други ще са наистина успешни в любовен план и ще са на романтична и доста флиртаджийска вълна.