Седмичен хороскоп: Венера ще се движи ретроградно през Скорпион

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор (от 01.10. до 07.10.)

Понеделник Луната ще преминава през знака Близнаци, следователно денят е подходящ за активно общуване с другите, попиване на информация от различни източници и кратки пътувания.

Най-успешен ще бъде денят за въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са вероятни обаждания или съобщения от важни за тях хора, които биха могли да им отворят нови врати или да им предоставят нови възможности, както в личен, така и в професионален план.

Вторник и сряда Луната ще се намира в знака Рак, което прави дните идеални за отделяне на време за семейството или домашните задължения.

Повечето от нас ще бъдат изключително интуитивни, грижовни и чувствителни към нуждите на другите. Дните ще бъдат подходящи за занимание със семейни или имотни въпроси, пренареждане на дома или офиса, както и за кулинарни експерименти. Можем да се оставим да бъдем обгрижвани от другите или сами да обгрижваме някого. Хората в помощните професии ще са ефективни и подкрепящи, ще вършат работата си с лекота.

Четвъртък и петък Луната ще преминава през знака на Лъва, което дава предпоставка, всеки през периода по свой собствен начин да търси изява и признание. Тези дни са подходящи за творчески занимания, забавления с приятели, флиртове и запознанства с нови и интересни хора, игри или занимания с деца.

Огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци ще са най-активни и борбени през периода. Очаква се те да постигнат големи успехи в професионален и в личен план. Някои от тях ще изпъкнат в работа с нестандартността и оригиналните си идеи, други ще успеят да впечатлят обект на своята страст и да завъртят или затвърдят романс с него.

Събота и неделя Луната ще преминава през знака Дева, най-критичния и аналитичен знак на зодиака. Поради тази причина е много вероятно през периода да сме доста дребнави по отношение на заобикалящите ни хора и да претегляме всичко казано или направено от тях, търсейки кусури. Най-добре е да се захванем с нещо, което ни е интересно и да търсим перфектността в себе си, а не в другите и по този начин да избегнем излишните конфликти.

Най-напрегнати ще бъдат тези дни за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те може да бъдат въвлечени в спор и да им се наложи да защитават позициите си. Добре е докато го правят да се постараят да не накърняват чуждото достойнство и интереси.

От 06.10. Венера, планетата отговаряща за партньорските взаимоотношения, разбирателството и финансите, ще се движи ретроградно през знака Скорпион до 16.11.

През този период не е добре да изясняваме личните си връзки, нито професионалните си отношения, защото ще ни е трудно да стигаме до компромис. Бихме могли да анализираме ситуациите, в които попадаме, както и връзките, които имаме, но действия е важно да предприемаме чак след края на периода.

Също така не ни се препоръчва да стартираме дейности, да купуваме скъпи неща, да подписваме договори или сделки, да се подлагаме на медицински прегледи и манипулации.

Най-силно ще усетят ретроградното движение на Венера водните знаци Рак, Скорпион и Риби, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Добре е те да са изключително внимателни при общуването си с близки до тях хора и да се пазят от излишни недоразумения.