Седмичен хороскоп: Пълнолунието ни напряга

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор от 25.06. до 01.07.

От понеделник до сряда включително Луната ще преминава през най-оптимистичния знак от зодиака – Стрелец, което прави тези дни изключително подходящи за разговори или работа с чужденци, занимания с правни или философски въпроси, стартиране на нови проекти, промяна на мирогледа, предприемане на пътувания, забавления с приятели и познати, правене на важни покупки и подписване на важни договори.

Огнените знаци Лъв, Овен и Стрелец, както и хората с Асцендент или лични планети в тези знаци, ще бъдат особено продуктивни и пълни с идеи през периода. Много е важно обаче след първоначалния тласък и стартиране на планираното да не загубят инерция, ами да са достатъчно последователни и старателни в довършването му. Имат голям шанс за успех и признание, трябва им само малко повече упоритост, за да ги постигнат.

Четвъртък и петък Луната ще преминава през знака Козирог, като в четвъртък в 08.30 часа сутринта настъпва Пълнолуние в същия знак. Тогава нощното Светило застава в точна опозиция със Слънцето, което преминава през знака Рак.

Козирог е знакът отговарящ за задръжките, ограниченията, отговорностите и старанието, докато знакът Рак отговаря за семейството, грижата, емоциите и домашния уют. Поради тази причина случващото се на оста Рак-Козирог Пълнолуние предполага, че в тези два дни от седмицата голяма част от нас ще имат усещането, че не срещат нужното разбиране от заобикалящите ги хора и са под една или друга форма потиснати от тях.

Периодът около Пълнолунието няма да е подходящ за подаване на документи, провеждане на важни разговори, правене на зъби или хирургични интервенции, но за сметка на това ще е идеален за занимания със строителна или ремонтна дейност, както и за всякакви активности, които изискват прецизност, строгост и дълбочина.

Дните около събитието ще са най-напрегнати за кардиналните знаци Козирог, Рак, Везни и Овен, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях не са изключени сблъсъци с авторитети или с хора, от които по един или друг начин зависят и поради тази причина е важно да се стараят да са дипломатични и балансирани в изказванията си. Важно е също така да имат предвид, че колкото повече старание влагат в нещата, с които се захващат, толкова повече успех ще имат.

Събота и неделя Луната ще пребивава в знака Водолей, най-независимия и оригинален знак от зодиака, което ще направи тези два дни доста динамични и раздвижени.

Уикендът ще е подходящ за занимания с нови технологии, политика, телевизия, както и за активни социални дейности. Най-добре ще се чувстват през него въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях са възможни, както личностни, така и професионални успехи.

Добре е да имаме предвид, че от 27.06. до 28.08. – Марс, планетата, която отговаря за старта и началото на нещата, както и за начините, по които се отстояваме, ще бъде ретроградна в знака Водолей.

Важно е през периода да не започваме нови неща, да не си купуваме скъпи стоки или услуги, да не се подлагаме на медицински операции или интервенции, както и да не се вкарваме в излишни конфликти.

Най-силно ще усетят ретроградното движение на Марс неподвижните знаци Водолей, Лъв, Скорпион и Телец. Възможно е при тях да има напрежение покрай близки до тях хора, ситуации на безсилие и трудно постигане на намисленото. Важно е да съумеят да запазват самообладание. С премисляне, търпение и постоянство, биха могли да имат сериозен напредък по важни за тях въпроси, въпреки трудностите.