Седмичен хороскоп: силна химия от Венера

| от Селена Астро |


Седмичен астрологичен обзор от 18.06. до 24.06.

От понеделник до сряда включително Луната ще преминава през знака Дева. През периода е добре да сме внимателни, ако подаваме документи, държим изпити или провеждаме важни разговори, понеже има риск да ни гледат под лупа и да са особено взискателни към документите, действията или думите ни.

Най-напрегнати ще бъдат тези два дни за подвижните знаци Дева, Близнаци, Риби и Стрелец, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те може да бъдат въвлечени в конфликт и да им се наложи да защитават позициите си. Важно ще бъде да запазват такт и самообладание за напрегнатите ситуации по-бързо да преминават.

В четвъртък и петък Луната ще се намира в знака Везни, което ще направи тези два дни идеални за решаване на финансовите дела, грижа за тялото и външния вид, декорация на дома или офиса, романтични срещи и любовни обяснения.

Този период ще бъде изключително ползотворен за въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Много е вероятно те да успеят да разрешат отдавна тормозещ ги проблем благодарение на щастливо стечение на обстоятелствата.

Събота и неделя Луната ще преминава през знака Скорпион. Поради тази причина през уикенда ще сме изключително чувствителни и склонни към драми и изкривяване на истината. Добре е през периода да не спорим за незначителни неща и да сме внимателни да не влошим отношенията си с човек, на когото държим.

Дните са подходящи за работа с чужди пари, наследства или друг вид семейни въпроси, но не са добри за медицински интервенции или стартиране на важни проекти.

Най-напрегнати от това разположение ще бъдат неподвижните знаци Скорпион, Водолей, Лъв и Телец. Не е изключено при тях нещата да не вървят съвсем по план и да имат усещането, че някой ги саботира и не им мисли доброто.На тях им се препоръчва да използват почивните дни за размисъл и плануване, занимавайки се повече със себе си, отколкото с останалите. Добре би било също така да се постараят да намерят позитивен отдушник на своите емоции, като творчески занимания, разчистване или разместване в жилището или активни спортни активности.

През цялата седмица Венера, планетата на любовта и партньорствата, която преминава през знака Лъв, ще образува опозиция с Марс, небесното тяло, което отговаря за старта на нещата и енергията, която влагаме, намираща се във Водолей.

Това е един силно наелектризиран аспект, който предполага, че в личен план ще се натъкваме на хора, които ни привличат и с които ще усещаме силна химия. Много е вероятно свободните от нас да започнат интимни отношения, докато при заетите не са изключени спорове с половинката за не особено съществени неща, които обаче бързо ще отшумяват.

Най-силно ще усетят действието на аспекта неподвижните знаци Водолей, Лъв, Телец и Скорпион, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Възможно е при тях да има голямо раздвижване в личен план и голяма интензивност в отношенията им с човек, на когото държат.