Седмичен хороскоп: бурно начало и спокоен край на седмицата

| от Селена Астро |


В понеделник Луната ще преминава през знака Риби. През периода е възможно да сме отнесени и объркани и трудно да се организираме.

Най-труден ще бъде първият ден от седмицата за подвижните знаци Риби, Стрелец, Близнаци и Дева, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще приемат приказките и действията на околните лично и дълго ще ги преживяват, ако се разминават с техните. За тези знаци е важно да намерят време за почивка и отделяне от стреса, да се отдадат на творчески занимания, йога, спа процедури или плуване.

От вторник до четвъртък на обяд Луната ще преминава през знака Овен, като във вторник, в седем сутринта настъпва Пълнолуние в същия знак. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето във Везни. Заради събитието се очаква голяма част от нас да имат конфликт между съзнателните си нужди и своите емоции, конфликт между нещата, които трябва да постигнат и тези, от които наистина се нуждаят, между егото и подсъзнанието.

Оста Овен-Везни отговаря за постиженията, ефективната работа, стартирането на проекти и начинания, партньорските взаимоотношения, налагането и компромисите. Поради тази причина дните около Пълнолунието не са подходящи за стартиране на дейности, подписване на договори, водене на важни разговори, участие в съдебни дела, предприемане на пътувания и покупко-продажбата на стоки.
За сметка на това обаче са добри за правене на равносметка и приключване на неща, чийто край отдавна планираме.

Най-напрегнат ще бъде периодът около Пълнолунието за кардиналните знаци Овен, Козирог, Везни и Рак, както и за хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Тях много ще ги затруднява постигането на хармонични отношения с околните. На моменти ще са завладени от емоции и свръхчувствителни, в други ще са студени, сдържани и дистанцирани. Възможно е също така да не контролират нещата, за които говорят и без да искат да се замесят в клюки или да наранят някого.

От четвъртък на обяд до събота включително Луната ще преминава през знака Телец, поради което през този период ще сме много по-спокойни и уравновесени от предните дни. По всяка вероятност ще вършим нещата бавно и последователно, но за сметка на това ще ги изпипваме до съвършенство. По-вероятно е да стартираме дейности, които са добре премислени и планирани, от колкото такива, за които не сме съвсем сигурни. При всички случаи ще сме много практично настроени и обърнати към материалната стойност на нещата. Ще търсим изгода от хората и ситуациите, в които се замесваме.

През тези дни най-комфортно ще се чувстват земните знаци Козирог, Телец и Дева, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Те ще успеят да постигнат значителен професионален успех и да направят пробив за нещо, за което отдавна са имали желание.

В неделя Луната ще се намира в знака Близнаци, което й разположение ще направи този период идеален за кратки пътувания, трупане на знания от различни източници, проявяване на любопитство, клюкарстване, провеждане на срещи и събирания.

През този ден въздушните знаци Водолей, Близнаци и Везни, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, ще са изключително комуникативни и ще имат възможност да срещнат нестандартни и оригинални хора, които ще ги обогатят и ще им разширят мирогледа. Някои от тях ще се влюбят и ще стартират връзка, други ще задълбочат вече съществуващи взаимоотношения.