Ретроградният Марс влияе на връзките ни

| от Йосифа Архангелова |


Марс е ретрограден във Водолей и Козирог от 26 юни до 27 август 2018 и ще повлияе сериозно на връзките, секса и съвместимостта в хороскопа ни.

Марс е ретрограден 51-58 дена на всяка втора година и тогава наблюдаваме влиянието му в живота ни и във връзките ни. Той не се движи по-бавно, а просто другите небесни тела се движат с различни скорости и затова изглежда, че той се движи „назад“.

Астрологично това е съществено в няколко области: във всички начинания – той отговаря за началото на действията ни, за енергията, вложена в тях и това, разбира се е генетичен код, заложен в тези проекти. Тъй като Марс отговаря и за силата, смелостта, за енергията, която не се съобразява много-много с другите и с тънките нюанси на чувствителността, или с детайлите, то неговото „забавяне“ е нещо като липса на гориво за тези важни, дори жизнено-важни и иницииращи „бойни“ действия по пътя към победата ни по даден въпрос.

Марс и сексуалната съвместимост в хороскопа

Марс символизира и сексуалната енергия, нейните проявления, сила, характер и стил. Когато той е бавен, тази енергия също „страда“ или бива „ревизирана“, коригирана, обсъждана, обмисляна. Ставаме по-плахи и по-самовглъбени. Това, разбира се, има и своята хубава страна – да се видим отстрани, да преценим това ли е истинското ни желание или реагираме спонтанно на първичните си импулси. Обикновено, заради огнената интуиция, която планетата на войната ни дава, това е същностно наше желание,което не можем да не реализираме. Но, може би, казва този период, трябва да подберем по-добре момента и да контролираме повече изявата на нагона.

хороскоп

Съвместимостта в хороскопа и връзката като цяло, движени от енергията на Марс

В съвместимостта в хороскопа това е нещо като „навиване на часовника“ – отбелязване на координатите – какво точно и как ще преследваме във връзката. Нашият Марс символизира енергията ни по въпроса, а Марса на другия – неговата. Ако те са в предизвикателен аспект, този период ще ни донесе неразбории и изяснявания – най-вероятно на висок глас, малко груби и несъобразяващи се с отсрещната страна.

Как да се предпазим – и можем, и не можем. Това трябва да се прояви, за да изясни картината на отношенията ни. Всяка съвместимост има енергии и главен мотор в тях и главна роля има Марс! Ако тези енергии си противоречат – твърди аспекти между марсовете ви или Марс и друга лична планета (Слънце, Луна, Венера, Меркурий), то Вие ще имате диспути, раздели, караници. Ако са хармонични аспектите Ви, това ще го избегнете, но силата на сексуалното Ви привличане ще е приглушена, по-слаба и не е добре да започвате връзка и отношения в този период. Вижте какви аспекти имате между Вашите планети, които включват Марс, на astrobooth.com. Вашата съвместимост в хороскопа е описна точно в персонална Прогноза за Вас и Вашия партньор с детайли, тълкувания и ясен брой и вид на аспектите, които действат във връзката Ви.

Прочетете и статията за ретроградните планети през 2018, която ще Ви даде навигация какво да очакватe.

И това с пълна сила важи за съвместимостта в хороскопа на връзката ни!

Съвместимостта и ретроградния Марс в хороскопа

Ако имате ретрограден Марс в наталната си карта, то вие в минали животи не сте могли да изявявате своята решителност и да действате, а сте били потискани – може да е от човек, от морални и обществени норми или вашата агресия е била насочена грешно или към вас е имало грешно насочена агресия. Това за съвместимостта означава, че вие най-вероятно имате съзнание за грешките и трудностите, които този период носи и или се страхувате повече от тях, защото си представяте много лоши последици или обратното – въобще не ги виждате и затова те ви уязвяват повече. Най-общо, ако имате в наталната (рождената) си карта ретрограден Марс, внимавайте – или ще минете през периода по-леко от останалите, дори и във връзката и съвместимостта в хороскопа, или ще ви е двойно по-трудно и с по-големи и тежки изводи.

планети, хороскоп

Какво да очакват двойките през периода в тяхната съвместимост в хороскопа?

Имайте предвид, че този период е предшестван и последван от периоди на „ретроградната сянка“ и продължава от 12 май до 8 октомври, когато можете да наблюдавате проявленията на изброените тенденции.

При ретрограден Марс, във взаимоотношенията, ние ще преоценим нашата връзка, общите проекти, желанията си. Това ще стане чрез интроспекция и самоанализ, толкова нетипични за Мaрс. Уверената и агресивна натура на планетата ще е омекотена и забавена сега. Ще се съмняваме в инстинктите си и те ще са проблем за нас!

Всичко ставащо ще разгледаме под лупа!

Гневът ни ще е насочен навътре, ще ни носи напрежение и несигурност, страхове и апатия и дори параноя. Ентусиазмът ни ще е наполовина, импулсите – забавени, инстинктът ни за оцеляване – приглушен. Ще трябва да се огледаме на всички страни, преди да предприемем нещо и това сега е добро!

По принцип ретроградните планети казват: ревизирай, прегледай пак всичко, изчакай, виж какво става наоколо и накъде си тръгнал.

На емоционално и физическо ниво, отговорникът за действията ни сега казва – строй се, преброй се, огледай се. Не действай сега, изчакай!

Желанията и мотивацията ни се сменят, както и гледната ни точка към тях – защото Марс е в опозиция на Слънцето и в същото време близко до земята. Помислете какво е вашият гняв или как искате да управлявате живота си.Направете нещо като Мениджърски План, напишете си стратегия – включително за съвместимостта Ви в хороскопа и как да я използвате и преживеете.

Вътрешни сили в съвместимостта в хороскопа, основи на връзката

Респективно – резултатите на външния фронт ще са ни слаби, но тези на вътрешния – на осмислянето и пре-таргетирането – изненадващо ефективни! Когато Марс тръгне директен, директно ще инкасираме тези резултати, новите, които си поставяхме за цел, вместо старите.

Ще огледаме и миналото – как използвахме енергията на Марс за съвместимостта си, какво от хороскопа реализирахме и изпълнихме и от какво се крихме и заобикаляхме.

Ще имаме желание и да се върнем към стари връзки и да ги „сглобим“ след счупване – това може и да стане, но само през този период. Когато той свърши, всичко безвъзвратно ще е свършило с него. Но поуките ще останат! И ще се възползваме в бъдещите си съвместимости от тях.

Състезанието и връзките на конкурентна основа и съвметимостта ни

Ако се състезаваме и трябва да сме агресивни, обаче, с конкурент или на „терена“ с много участници, няма да имаме желания успех. По-скоро ще трябва да премислим това наша битка и състезание ли е, дали да участваме, защо и как. Ще излезе най-вероятно, че това действие е желание за разрешаване на стари проблеми, които трябва да загърбим. Докато Марс не тръгне директен отново. Затова, не е време да се посвещаваме сега на важни цели, след края на периода, те ще са „преоценени“ от нас.

Вгледайте се във връзката си, вижте с приложението и сайта Astroboothимате ли аспекти с Марс и помислете над динамиките на съвместимостта Ви, описани по-горе. Насоките ще Ви дадат ценни съвети какво да очаквате и каква е печелившата реакция спрямо събитията.

Очаквайте значението на ретроградния Марс във Водолей и в Козирог – от Astrobooth.Четете статиите в Блога ни на Astrobooth.com.