Любовен калкулатор, или как да премерим любовта

| от Йосифа Архангелова |


Имат ли чувствата количествено измерение, могат ли те да бъдат засечени от радар?
Какво е разликата между голямата любов и мимолетната връзка? Как оценяваме любовта?

Когато Венера е ретроградна, както сега, обикновено се вглеждаме повече във връзките – какво и защо не върви, каква е причината да зацикляме.

Астрологията може да ни даде доста точни отговори на това. Тя има индикатори за силата, дълготрайността, хармонията и привличането. Да ги наречем любовен калкулатор. Той изчислява нашия имидж и стил в любовта

За жените гледаме Марс – къде и в кой знак се намира, а за мъжете – тяхната Венера. Там трябва да видим стила, амбианса, характера на човека, когото търсим.

Мъжете търсят в любовта жени, които са в стила и характера на тяхната Венера – затова е важно да знаем знака, в който се намира Венерата на нашия партньор. (Вижте статията за Венера в знаците „Привличането в астрологията“ )

Знакът на Венера на практика показва какво харесва ТОЙ.

Този “любовен имидж”обаче има и втори пласт и той е свързан с образа на жената, с която мъжът би изживял живота си – този образ зависи от знака на неговата луна.

За жените, любовният калкулатор показва какъв е типът мъж, който ТЯ харесва според знака, в който се намира Марс.
(Вижте „Любовен хороскоп или колко е важно той да е идеалният“)

Въоръжени с тези знания вече можем да си представим какво търсим ние и какво очакват от нас.
Сегашната ни тръпка, обаче, вписва ли се в тази картина? Хммм, да видим!

Идва ред на по-сложните изчисления с любовния калкулатор.

Венера и Марс и техните аспекти според любовния калкулатор

Първо вижте дали имате аспекти между Венера и Марс в хороскопите си. Това можете да направите лесно с калкулациите за Чувства, Романс, Секс, Женитба в Astrobooth.com – приложение, за което вече сме ви разказвали.

Ако имате тригони, секстили или дори съвпад и опозиция – прогнозата е повече от добра, защото те са силни лични аспекти на любовта.

Ако нямате нито един – може би нещата ще зависят повече от други аспекти, които обаче включват Венера и Марс – проверете за тях, особено ако включват Венера, защото тя отговаря за любовните чувства и любовта и при двамата. А за Марс – обърнете внимание, дали мъжът във връзката, за която правите прогнозата с любовния калкулатор, има аспект с неговия Марс.

Вижте и квадрата като аспект, той показва трудности, които обаче, могат да се решат – квадратът по принцип изисква взимането на решение за общия път, който не е задължително да е компромис, а по-скоро – най-малкото общо кратно или допирателната, по която хората няма да се карат и противопоставят.

Любовният калкулатор и тежките планети

Всички тези аспекти, както и техните тълкувания можете да видите, ако си направите прогноза за любовна връзка в Astrobooth. В повечето случаи хармоничните аспекти с Венера означават дълготрайност на връзката.
Ако обаче имa Уран, ще имате чести прекъсвания, студенина, хуманност, но и липса на лично ангажиране. Ако Сатурн е участник в аспект, очаквайте тежест, но и дълготрайност. При работа тази връзка може да превърне оловото в злато и тя да разцъфти на късни години. Ако е намесен Нептун – медицината и музиката ще изпълват живота ви, но може и зависимостите и празните мечтания да го превземат. Няма само хубави или само лоши тълкувания, всичко зависи от вашия избор.

Луната в любовния калкулатор

Уравнението на любовта винаги включва и Луната. Знайте, че тя се отнася до най-интимните и инстинктивни, дълбоки чувства, които имате. Да, вярно е, те може да са провокирани от отношенията с майка ви, от вашия майчински инстинкт или инстинкта ви за сигурност, но те са толкова силни, че винаги се намесват в личните ни връзки и ги обагрят с чувства. Например потиснатост или търсене на силния гръб, когато е намесен Сатурн, чувството за вина или подчинение, когато е намесен Плутон, отнасянето в други светове – от музика и филми до мечти, неясноти и дори алкохолни зависимости, когато е намесен Нептун.

Двете Луни на двамата партньори в любовния, но и в хороскопите за други видове връзки, като например бизнес, играят ключовата роля да покажат „поносимостта“, възможността на двамата да издържат да са заедно. Хармоничните аспекти – тригон, секстил и дори съвпадът, сочат добра прогноза, докато нехармоничните или предизвикателни по-скоро ще поставят двамата на изпитание и в крайна сметка ще са повод за отдалечаване, отчуждение и вражда.

Любовният калкулатор и нашият избор

Много е важно да се помни, че астро картата и тълкуванията дават потенциала на връзката и ситуацията. Има допълнителни временни астро влияния, но по-важното е, че има свободна воля на участниците. Това буквално означава, че ако една двойка хипотетично (иначе е невъзможно) има идентични аспекти с друга двойка, това как ще протече връзка и любовта им, зависи от действията и нагласите на двамата. С други думи ние сами избираме какво от потенциала на картата да „активираме“, от какво да се възползваме и какво бихме искали да ни се случи в дадения момент. И тук се намесват не само другата картина на наталната карта на всеки човек, но и неговият живот досега – какъв потенциал той е реализирал и за какво има сили и ресурс в момента на възникване на връзката.
С други думи – дали би пренаредил целия си живот, за да я осмисли и изживее или ще я отмине.
Трябва да гледаме на тези възможности , тълкувания и прогнози като на дадени карти в ръката, за които зависи от нас как и дали ще изиграем.