Владеете ли тънкостите на френската целувка

| от MamaMia |


Колкото и лесно да изглежда, целуването в крайна сметка си има своите тънкости, които хората понякога пренебрегват и забравят.

Защото дори да изглежда лесно, това, което виждаме в киното и това, което се случва в реалността, са две различни неща. И не бива в никакъв случай да подценяваме силата на добрата целувка, защото тя често определя посоката, в която ще продължите с партньора. Когато говорим за целувки, несъмнено се сещаме за френските такива. Те са хлъзгава територия, буквално и преносно. Имат своите особености, с които ако не се съобразявате, ще отблъснете партньора. За да не се стига до там, ви предлагаме да прочете следващите съвети, които най-малкото няма да навредят на френската целувка.

Не бързайте

Добрата целувка е свързана с желанието към партньора и той трябва да усети това. Така че колкото повече внимание и време отделяте на момента, толкова по-добре и за двамата. Не го правете, просто за да отчетете дейност. Най-добре си вземете времето – така няма да препирате партньора и е по-малко вероятно да допуснете някоя грешка в бързането. Имате цялото време на света за, както казват французите, „rouler la pelle” (букв. от фр . въртя лопатата)

Не сте на зъболекар

За добра френска целувка не е нужно да отваряте устата си като акула. Все пак не сте на зъболекарския стол, още повече не е особено приятно за човека отсреща. Най-много да го отблъснете, ако му предоставите открита гледка към сливиците ви. Така че помислете пак, преди да го направите.

Не стискайте зъби

Точно обратното! Няма смисъл да стискате зъбите си, сакън нещо да не мине между тях (което всъщност е целта на това, което правите). За да е хубава целувката, тя трябва да бъде чувствена, а допирът на език до зъби , не е най-ефикасното средство за това. Хубаво е да намерите златната среда между горната препоръка и тази.

Не си вадете сливиците

Да, знаем, че толкова се искате един друг, че ако може, ще си напъхате цялата глава. Нищо обаче няма да стане, когато да вкарате целия си език в устата на партньора, освен да го задушите. В повечето случаи това не допринася за хубава целувка. Заложете на други начини да покажете, колко много искате да сте едно цяло с човека срещу вас.

Не сте перална машина

Още по-лошо от това да напъхате целия си език, е той да премине в режим „перална машина“. Укротете го. Най-важно е да се отдадете на момента. Помислете за нещо спокойно и романтично. Но за благото на другия, не имитирайте бърза програма с центрофуга – тя е отблъскваща.

Отворените очи

Има много спорове дали е по-хубаво да сме с отворени очи или не, по време на целувка. Всичко зависи от човека – на някои това им харесва, на други – не. Но едно е сигурно – ако ококорите очите си като риба, това не е най-привлекателното (още по-малко възбуждащо) нещо. Другата крайност – да ги стискате все едно пред вас има призрак – също не е за предпочитане. Истината е по средата. В определени моменти кратък поглед е достатъчен, за да разпали страстите между вас. Усетете правилния момент, и се задоволете с това, защото то е достатъчно.

В играта сте двама

Никога не забравяйте, че целувката (особено френската) е споделен момент между ДВАМА души. Сигурно много се харесвате и искате да разтопите партньора с уменията си, но най-добрият начин да направите това е да отделите време, за да усетите какво му харесва на него. За да го направите, не се колебайте да си предавате лидерството периодично (това се отнася и за двата пола). На първо място трябва да изживеете момента заедно.

За финал помнете, че няма задължителни правила. Това са само съвети, които със сигурност ще помогнат и на двамата. Просто се пуснете по течението и вижте къде ще се озовете.