Винаги има по една женица да ти къса нервите

| от Лилия Огнянова |


Забелязали ли сте как без значение каква е връзката ви, от колко време сте заедно или колко влюбени сте в него (партньора), винаги около вас има по някоя жена, която вие просто не можете да понасяте?

Това може да е най-добрата му приятелка (от която вие, разбира се, ревнувате и аз не бих ви винила), или майка му (и от нея ревнувате, както и тя от вас), сестра му, колежката в офиса (най-тежки случаи на ревност) или коя да е друга жена.

Тя е била в живота му още преди вас, влязла му е вече под кожата и има намерение да си стои там.

Ако двамата нямат роднинска връзка, вас ви измъчва мисълта защо досега нищо между тях не се е случило и не са си вече бивши, например. Или пък се е случвало, но са си останали „приятели“?

Ако пък имат роднинска връзка, е още по-лошо, защото ти нищо не можеш да кажеш, все пак му е майка/сестра/леля.

Но се дразниш адски. И то от малки неща, които ако се опиташ да обясниш на друг, няма да те разбере. Или пък имаш достатъчно причини да се ядосваш и да ревнуваш, но насреща ти се казва „нали съм с теб и се обичаме, какво искаш повече?

Всъщност, искаш вниманието му само за теб, толкова е просто. Но ако го заявиш, ще отнесеш етикет „обсебваща“ или „ревнива“. Може пък и да си такава, а може просто да имаш смътното и постоянно усещане, че той обича да има тази друга жена около себе си, защото му блазни егото.

Като явлението „офис съпруга/съпруг“. Това е когато нямате интимни или други притеснителни отношения, но пък обядвате заедно, правите си един на друг кафе, говорите си за лятната отпуска, за детската градина и „ама ти така ли ги печеш пържолите, аз първо ги мариновам“. Общо взето разговорите ви са почти като на двойка, но лишени от опасността на скандала, защото не си държите сметка един на друг, а просто си споделяте.

Истината е, че другата жена винаги ще го вижда с различни очи и в тях той ще изглежда по-готин и мъжествен. Може би както вие сте го виждали в началото на връзката ви, преди да се сблъскате с онези десетки досадни битовизми, които едновременно ви създават близост, но и изнервят понякога.

А ако става дума за майка му/сестра му, то за тях той винаги ще е най-добрият и велик мъж, без значение, че от време на време ще го критикуват лекичко пред теб в духа на „ето, виждаш ли, нищо, че ми е син/брат, аз съм обективна и те разбирам“.

Мъжете са просто устроени създания, както дори сами биха си признали, и обичат вниманието. Искат да се чувстват желани, харесвани и от това мъжкото им самочувствие да расте още повече. Може никога да не си го признаят, но винаги ще искат да има около тях поне още една жена, освен партньорката им, с която не биха изневерявали в истинския смисъл на думата, но биха търсили вниманието и одобрението ѝ.

А вие ще продължавате да се ядосвате, защото дори и пред себе си да не го признавате, но се дразните адски много на тази „друга“ жена, която краде от вниманието му.

Като се замислите обаче, със сигурност ще откриете и във вашето ежедневие един такъв „друг“ мъж, с когото галите женското его и си вдигате самочувствието.

Балансът в природата е винаги на лице, само нашите нерви често са повече от нужното.