Трябваше да го зарежеш още вчера!

| от MamaMia |


Ако си падате силно по някого, има риск да не осъзнавате, че част от навиците му не са здравсловни и не предвещават силна, дълготрайна връзка. Да не виждате червени флагове във връзката, нищо че ще ви избодат очите. Понякога забравяте, че трябва да сте щастливи във връзката и да не се налага постоянно да си измисляте извинения, че човекът до вас всъщност не е до вас. За да работи една връзка, и двамата трябва да полагате усилия. Иначе балансът във връзката ще бъде нарушен.

Така че, ако нещата не работят както трябва, колкото и грубо да звучи, може би е време да го зарежете. (Или поне да обмислите такъв вариант.)

Предупредителните знаци за това (или червени флагове, както е модерно да се казва) може дори да са и супер дребни неща. Обаче показателни за отношението му към вас, към вашата връзка и към връзките въобще.

Независимо дали става въпрос за дребни, невнимателни коментари, които прави, или прости неща, които прави (или не прави). Малките неща, които се натрупват с времето, могат да ви повлияят негативно, без дори да го осъзнавате, докато не стане твърде късно.

Трудно е да разберете кога една връзка е обречена да приключи – особено когато сте инвестиран. Раздялата боли. Всички сме били там и всички сме усетили това разбито сърце.

Понякога, въпреки че двама души се грижат много един за друг и се обичат, връзката пак е токсична. Може да бъде трудно забележимо, така че е важно да предприемете действия, когато започнете да виждате смущаващи знаци.

Ако по някаква причина не сте толкова щастливи във връзката си, колкото си мислите, че трябва да бъдете, може да е добра възможност да направите крачка назад и да разберете защо е така. Важно е да разберете какво точно търсите в една щастлива връзка.

Вижте още: Поиска раздяла, а сега страдаш? Как така?!

Спрете да му търсите извинения. Ако партньорът не ви прави щастливи, помислете първо да говорите с него и след това, ако нещата не се променят, е време да направите неизбежното.

Защитата на себе си е необходимост — вие познавате себе си най-добре.

Знайте кога е време да прекратите една връзка, преди да се окажете с разбито сърце и наранено его. Ако гаджето ви прави тези неща, време е сериозно да помислите дали да не се разделите с него.

Ако забелязвате тези 7 червени флагове във връзката, трябваше да сте го зарязали още вчера:

Не проявява никакъв интерес към това как е минал денят ви

Ако той никога не ви пита за деня ви или вместо това се дразни да говорите за себе си, наистина ли полага усилия да ви покаже колко го е грижа за вас и вашите чувства?

Лъже за дребни неща

Нарича ли това си поведение „благородна лъжа“, която уж упражнява, за да не ви притеснява? Белите лъжи могат да бъдат индикатор за по-голям, по-скрит проблем във връзката ви.

Постоянно избягва да изразява чувствата си

Не всеки човек се привързва лесно и не всеки обича да изразява емоции постоянно. Това е напълно окей. Обаче ако човекът не споделя никакви харесвания или нехаресвания с вас за каквото и да било, тогава това може да сигнализира за някои по-дълбоки проблеми във връзката ви. Взаимоотношенията са двупосочна улица, така че е важно и двамата да общувате еднакво и да се чувствате така, сякаш можете да се доверите един на друг.

Вижте още: 10 анти-Свети Валентин филми за изтрезняване от романтиката

Той изважда наяве най-лошото във вас

Ако той ви позволи да продължите с онези лоши навици, които вече сте имали, вместо да ви помогне да ги преодолеете, че и ви мотивира към нови такива, може би е време да се запитате колко здрава е всъщност връзката ви. Или ако той извади страна във вас като ревност или гняв, това може да сигнализира, че връзката ви не е на нивото, на което трябва да бъде.

Той постоянно измисля извинения, за да не излизате и да не правите нищо ново заедно

Опитвате се да правите планове, но постоянно намира извинения, за да се отървете от тях? Този вид поведение може да се случи по-често в началото на една връзка. Обаче след като сте били един с друг повече от малко време, е важно и за двамата да можете да изведете връзката си извън границите на дома.

Има повече лоши дни, отколкото добри

Когато вие двамата в крайна сметка се карате повече от не и се чувствате нещастни всеки ден, когато става въпрос за връзката ви, е време да преосмислите как вървят нещата.

Не виждате бъдещето си с него

Чисто и просто, виждате ли бъдеще с този човек? Ако не, тогава защо продължавате? Животът е кратък. Така че не си губете времето в опити да направите връзка трайна, която не е това, което сте искали на първо място. Да виждате червени флагове във връзката не означава, че търсите под вола теле.

Може да е трудно и някои чувства може да са наранени, но в дългосрочен план вероятно няма да съжалявате, че сте се разделили с него.

Вижте още: 

Коя е най-лошата ти първа среща?


Повече информация Виж всички