Тест: Готов ли си за брак? Ако 24 пъти кажеш „не“, значи да

| от MamaMia |


Когато застанем пред олтара си обещаваме да се подкрепяме в здраве и болест, в богатство и бедност. Да се обичаме, докато смъртта ни раздели. Впоследствие невинаги се случва точно така. Съгласявайки се, казвайки „да“, понякога не си даваме сметка от колко неща трябва да се откажем, за да може връзката ни наистина да проработи дългосрочно. Преди да решим да се оженим, нека помислим можем ли да кажем „не“ на всички тези поведения:

Не се затварям за хората, които обичам

Затварянето в себе си може да направи дори една любяща връзка неспасяема. За успешен брак е необходимо да умеете да обсъждате спокойно и открито дори най-некомфортните проблеми.

Не виждам брака като ограничаващ

Няма как да виждате брака като институт, който ви затваря и ви слага прегради, а да се чувствате щастливи в такъв.

Не използвам пасивна агресия в конфликтни ситуации

Пасивно-агресивното поведение е бърз начин за натрупване на гняв и негодувание между двама души. Винаги е по-добре да се сблъскате с проблемите директно, отколкото да ги оставите да гният и да ферментират в по-голяма драма.

Не обиждам и не наранявам умишлено хората, на които държа

Последното не се нуждае от допълителни пояснения, нали?

Не бих останал с човек, който ме обижда, не ме зачита или ме омаловажава

Иначе бракът не просто не би бил щастлив, но може и да стане опасен за нас, за физическото и за психичното ни здраве.

Не държа да взимам всички решения сам

Преди големи промени е нужно да се уверите, че и двамата сте на една и съща страница. Оставянето на човека до вас в неведение за неща като избора на кариера, финансите или къде искате да се преместите е огромно предателство на доверието помежду ви, както и знак, че наистина не ви пука за партньора си. Като давате клетва за партньорски отношения, вие се ангажирате с по-здравословна връзка.

Не мисля, че домакинските задължения са работа само на единия

Независимо за кого от двамата става дума. Бракът е баланс между даването и вземането. Задълженията трябва да бъдат разпределени равномерно, за да може отношенията да се чувстват като партньорство, а не като наложени насила задължения.

Не поставям ултиматуми, за да стане на моето

Този тип поведение включва способи като заплаха с развод, с ограничаване на комуникацията с децата, или всяко друго емоционално изнудване, за да постъпи партньорът ви по желан от вас начин.

Не мисля, че друг човек е по-важен за мен от партньора ми

Ако се ожените, вашият съпруг е вашето семейство, което сами сте избрали да създадете. Затова следва да приоритизирате нуждите на това семейство пред тези на роднини и приятели. Щастливият брак наистина се нуждае от това.

Не сключвам брака, само защото другият го иска

Ако вие самите не вярвате в брака и не искате този брак, какво правите там?

Не мисля, че жестовете приключват след сватбата

Една здрава семейна двойка ще се нуждае от срещи, изненади и романтика за да поддържа искрата жива. Ако приемате брака като изход от необходимостта да правите жестове и да се стараете, това не е правилният начин той да проработи.

Не искам да изгубя интерес към секса

Една четвърт от всички разводи се случват поне отчасти поради проблеми със спалнята. Една от всеки пет женени двойки е в брак без секс. Не позволявайте това да ви се случи.

Не мразя техните

Освен ако не сте тотален мазохисти, не следва да станете част от семейство, което не понасяте. От друга страна е странно и изобщо да не понасяте хората, които са създали и възпитали човека, когото твърдите, че обичате.

Не предпочитам да се женех за някой друг човек

С него не се е получило и сте преминали в следваща връзка, но ако все още ви се иска бъдещият ви съпруг да беше той, недейте да се жените за човек, когото приемате за План Б. Нито вие го заслужавате, нито човекът до вас заслужава да бъде приеман по този начин.

Не пазя тайни, които могат да навредят на връзката ни

И двамата трябва да сте на една и съща страница по редица болезнени теми, включително дългове, минали изневери, всякакви деца от минали връзки и т.н. В противен случай може по-късно да се разведете.

Не се женя само защото искам сватба – искам брак

Истинската част започва след фотосесиите, ритуалите и подаръците. И е трудна – трябва наистина да я искате.

Не планирам да забравя приятелите си след сватбата

Много женени двойки забравят, че техните приятели съществуват. В името на самия си брак е хубаво да имате живот и извън съпруга си, не бъдете една от „онези“ двойки!

Не се отказвам, когато стане трудно

Това е есенцията на брака. И двамата трябва да се съгласите за това, преди да тръгнете към олтара. В противен случай може да ви очаква неприятна изненада.

Не позволявам на трети хора да се намесват във връзката ми

Границите са важни във всяка връзка и вие си дължите един на друг да уважавате границите на вашата. Много бракове стигат до съда, защото някой се намесва между пртньорите с акъл и изисквания.

Не избирам брака само за да не остана сам

Ако сте заедно с идеята да не ви е самотно, това няма да помогне особено срещу самотата.

Не искам да губя себе си, просто искам да съм заедно с другия

Трябва да положите усилия, за да не се претопите във връзката си и да изгубите собствената си идентичност. Дори и заради това, че човекът, в когото партньорът ви се е влюбил, сте били именно вие.

Не толерирам/оправдавам изневярата

Изневярата е основен убиец на връзката. И двамата трябва да говорите за последствията от нея. Ако искате или очаквате връзката ви да е отворена, това не е изневяра, но трябва да се комуникира открито и ясно. Ако не искате, не е удачно да приемете такъв тип връзка само за да угодите на партньора си.

Не всичко се върти около мен

Бракът се състои от двама, а вашият съпруг не е в ролята на Луната, която се върти около Земята, нито пък вие сте в такава спрямо него.

Не искам авариен изход

Защото за самите вас изглежда, че идеалният брак продължава завинаги.

Вижте още: 

Традиционна сватба? Не, благодаря!

 


Повече информация Виж всички