Предимството да си сингъл

| от MamaMia |

По-добре сам, отколкото в лоша компания – независимо дали това е моментна ситуация или житейски избор, това да нямаш половинка има редица неоспорими плюсове.

Предлагаме ви 10 от тях:

1. Можеш да си спонтанен

Работи ти се до по-късно заради нов проект или получаваш покана за концерт в последния момент? Нищо не те спира да отидеш. Щом не се налага да променяш плановете си с някой друг, може да действаш на секундата, без да трябва да се обясняваш.

2. Може да пътуваш, където пожелаеш

Той предпочита ол-инклузив, а ти си по-скоро приключенка? Той иска да отидете във Франция, а вие си умирате за Индия? Е, след като връзката ви е приключила, може да предприемеш пътуването на мечтите си. Избери кога, къде и колко дълго, без да правиш компромис с желанията си.

3. Цялото легло си е за теб

Каквото и да си говорим, по-добре се спи, когато не делите леглото си с никого. Може да спиш в каквато поискаш поза и да заемеш цялото пространство. Освен това никой няма да те буди с лакти, хъркане или пристъпи на кашлица. Така се спи като бебе.

4. Може да разширите приятелския си кръг

Ясно е, че двойките могат да разчитат един на друг в трудни моменти. Необвързаните обаче са по-прилежни към приятелските и семейните си връзки, затова и се оказват с по-голяма съпорт група, в случай на трудност.

5. Флирт без чувство за вина

Всеки вкарва в игра чара си на едно или друго място. За разлика от женените, необвързаните мога да флиртуват колкото си искат, без да изпитват чувство за вина.

6. Без драми за чиниите

Когато живееш сам, не трябва да се притесняваш за поредната драма за това кой е измил чиниите и кой ще пусне пералнята. Когато живееш сам, можеш да се наслаждаваш на времето си, както пожелаеш.

7. Време за кариерата

Кариерата е важна за мнозина, но ако имаш половинка, много по-трудно се балансира между работа и личен живот. Затова рано или късно връзката взима връх и работата отива на заден план. Ако си необвързана обаче, нямаш подобен проблем и може да се посветиш на кариерата си.

8. Кефът от влюбването

Когато си в дълга връзка, пеперудите в корема заспиват и „онова“ усещане постепенно изчезва. Ако си сингъл обаче, можеш да усещаш без вина сладката тръпка от влюбването с всяка нова среща и да откриваш нови хора и нови моменти. Освен това не е нужно да избираш – нищо не те спира да излезеш на кафе с човек, срещнат в Tinder, а малко по-късно да пиеш бира с приятел, на приятел, който обаче ти е влязъл в ума.

9. Можеш да бъдеш себе си

Да, звучи поп-фолк, да, звучи малко изтъркано, но когато си с друг, винаги се налага да правиш компромис със себе си в името на отношенията ви. Когато си сам, не се налага да се съобразяваш – можеш да си себе си 24/7.

10. Удоволствието на свободата

Когато не си във връзка, можеш наистина да правиш каквото искаш, когато поискаш, както поискаш. Твоите нужди са на преден план. Твоите желания. Твоите мисли. Имаш тотална, безкрайна свобода.

 
 


Повече информация Виж всички