Как изглежда идеалното мъжко лице, което привлича жените /+СНИМКИ/

| от MamaMia |


Когато става въпрос за предпочитания относно чертите на лицето, предпочитанията на жените могат да варират. Налице са обаче някои общи характеристики, които формират идеала за уж перфектното мъжко лице.

Симетрия

Принципно лицата със симетрични черти се възприемат като привлекателни, тъй като създават подсъзнателно усещане за хармония и здраве.

Ясни контури и остри черти

Повечето жени се вълнуваме от мъже с ясни контури на лицето и остри черти, като например изразителни вежди, отчетливи скули, плътни устни и големи очи.

И като казахме очи…

Закономерно те често са фокусна точка при визуалното въздействие. Мъжете с ярки, изразителни и дълбоки очи обикновено привличат жените.

Усмивка

Независимо какви устни има човек, чистата и приятелска усмивка може да бъде привлекателна с това, че излъчва позитивност.

Брада

Някои я възприемат като еквивалент на грима, но за мъже. Много жени смятат брадата за мъжествена и привлекателна. Според предпочитанията на жената, брадата може да бъде добре поддържана и стилна или по-плътна и дива.

Важно е да отбележим, че това са само общи наблюдения и предпочитанията на жените могат да варират значително. Всеки единичен човек е уникален и има собствената си визия и представа за привлекателност. И все пак примерите за някои от най-масово харесваните знаменитости доказват, че именно мъже с посочените черти биват възприемани като атрактивни. 

Брад Пит – ясни контури на лицето, симетрични черти и привлекателна усмивка.

Хенри Кавил – актьор и модел с остри черти, симетрично лице и изразителни очи.

Раян Гослинг – запомнящи се и същевременно симетрични черти на лицето и магнетична усмивка.

Иън Сомерхолдър – остри контури на лицето, изразителни очи и внушителни вежди.

Крис Хемсуърт –  симетрични и мъжествени черти в съчетание с харизматична усмивка.

Тези са само някои масови примери, но има много други известни мъже с привлекателни черти на лицето, включително и далеч по-екзотични и далеч по-необясними в атрактивността си в сравнение с тези. Всеки единичен човек, разбира се, е уникален и има собствена привлекателност, която надхвърля външния вид и понякога кара човек да изглежда изключително магнетичнно и сексапилно дори тогава, когато лицето на човека няма абсолютн нищо общо с утвърдените стандарти.

Вижте още: