Къде е тайната на щастливата, дълга връзка?

| от "Индипендънт" |


Марк Менсън, авторът на The Subtle Art of Not Giving a F**k споделя пред „Индипендът“ къде е тайната на дългата, успешна връзка. Оказва се, че далеч не е там, където сме склонни да я търсим. Тя се състои в нещо много просто.

„Ако искате дълга връзка, търсете най-скучната възможна. Знам че звучи странно, обаче ако се замислите, истински щастливите 80-годишни двойки са останали заедно 60 години, не е защото са пътували с частни самолети, ходили са на луксозни ваканции и са събрали всички онези „О, Боже, спомняш ли колко щуро беше“ снимки от съвместните си прекарвания.

Не, те са останали заедно, понеже са били в състояние да скучаят заедно. Били са способни да прекарват година след година, седейки в същата къща, говорейки си все за същите отегчителни неща, гледайки телевизия или филми, готвейки заедно, и са се чувствали добре. В това няма нищо вълнуващо, нищо романтично, тук няма велики драми и чупене на чаши.

Важно е хората да проумеят това, понеже никой днес не иска да бъде скучен – твърди Менсън. – Всеки иска да е интересен и да води вълнуващ живот, но това всъщност противоречи на здравата връзка. В повечето случаи онова, което те прави интересна, сложна личност, те превръща в труден за романтично съжителство човек.

Съзнавам, че звучи странно, но днес повече от всякога имаме нужда да култивираме скуката в нашия живот. Тя трябва да си върне територията, а ние – да се помирим с нея. Трябва да започнем да гледаме на скуката като на нещо положително и много полезно по отношеие на връзките.


Повече информация Виж всички