7 искрени филма за брака, изневярата, развода

| от MamaMia |


Най-после настъпи денят на дългоочакваната премиера по Netflix на филма „Брачна история“ (Marriage Story) с Адам Драйвър и Скарлет Йохансон. Посрещаме това заглавие с нетърпение, не само заради звездната актьорска двойка, ами и защото то се очертава да се нареди сред най-сериозните кино произведения за тази година.

Ревютата вече загатват, че „Брачна история“ е най-добрият филм на режисьора и сценарист Ноа Баумбах, а четирите приза, получени преди дни на церемонията по връчването на американските награди за независимо кино в Ню Йорк, единствено засилват интереса.

Вдъхновени от тази история за сложни брачни отношения, решихме да съберем някои класически филми в жанра семейна драма. Акцентът в случая е върху връзките, сватбите, разводите и най-вече любовта: често обвита в комуникационни проблеми, спъната от несподелени нужди и обречена на непреодолими различия.

Изборът на заглавия е по един-единствен критерии: да става дума за кино – за истинско, неподправено, качествено кино, което разкрива най-интимните човешки отношения, скрити в ежедневието на брачния живот.

Вижте галерията