Рецептите на MamaMia: Панирана хрупкава коприва

| от Росица Гърджелийска |


Точно така. Заглавието съвсем не е шега. Освен за иконичната копривена супа, копривата става и за други еднакво вкусни неща. Като например добавка към бирата. Ето и една такава рецепта – за панирана хрупкава коприва.

Нужни продукти:

около 45 листенца от коприва
3с.л. брашно
вода
сол и черен пипер
олио за пържене

Начин на приготвяне:

Измийте добре копривата и я подсушете

Това е най-лесната панировка, на която ще попаднете. Идеята е копривата да стане много хрупкава, а не хлебна.

Разбъркайте брашното с вода до получаване на смес като течна боза.

Добавете сол и пипер.

Загрейте олио в тиган.

Потопете всяко листенце в панировката и сложете внимателно в загрятото олио.

Ако е много гъста панировката добавете още малко вода към нея и разбъркайте. Трябва да е доста течна.

Пържете по 1-2 минутки до получаване на светлозлатист загар.

Сипете си бира и ги изхрускайте