В кухнята

Руло с петмез от фурми

от Констанс Бонасьо
Можете да го наричате и „Руло с шипков мармалад”, ако го направите с такъв пълнеж. Аз избрах петмеза, и ми...read more

Какво ядат родилките в Япония

от Лилия Огнянова
Болничната храна няма славата на особено апетитна, даже напротив. Който е имал нещастието да прекара известно време в болница и...read more

Мълчи и яж!

от Mama Mia, по New Yorker
Изгубил съм първата рецепта, която майка ми ми беше написала. Беше и първото нещо, което съм готвил. Спагети болонезе „спаг...read more

Дюнерът: гръбнакът на немската диета

от Василена Мирчева, по BBC
Уличната храна е модерен градски феномен. Тя е първото и най-демократично ниво на предлагане и консумиране на храна. Успешните образци...read more

„Манджа с грозде”

от Констанс Бонасьо
Не се подвеждайте, грозде няма – това са джанки… За тази рецепта са ви нужни три основни неща – пилешко...read more

Будалка ли ни Джейми Оливър?

от Василена Мирчева
Много неща се промениха в последните 20 години и едно от тях е отношението към храната. Огледайте се, ослушайте се...read more