30 октомври, 2017 Руло с петмез от фурми от Констанс Бонасьо Можете да го наричате и „Руло с шипков мармалад”, ако го направите с такъв пълнеж. Аз избрах петмеза, и ми...read more
26 октомври, 2017 Когато крайният месолюбец стане краен вегетарианец от Констанс Бонасьо Както знаете, няма по-зли борци с тютюнопушенето от бившите пушачи. Същото е и с бившите месоядци. Те надничат в чиниите...read more
7 октомври, 2017 Какво ядат родилките в Япония от Лилия Огнянова Болничната храна няма славата на особено апетитна, даже напротив. Който е имал нещастието да прекара известно време в болница и...read more
6 октомври, 2017 Гурме ориз с антенки от пресен лук от Mama Mia Мислех да нарека ястието „Сиромашко гурме” или „Гурме за бедни”, но тъй като съставките му могат да се променят, то...read more
6 октомври, 2017 Мълчи и яж! от Mama Mia, по New Yorker Изгубил съм първата рецепта, която майка ми ми беше написала. Беше и първото нещо, което съм готвил. Спагети болонезе „спаг...read more
5 октомври, 2017 Нещата, които никога няма да имам в кухнята си от MamaMia Обзавеждането и поддържането на интериорната свежест на един дом е приятна работа. Направо си е чисто удоволствие. Обожавам да правя...read more
4 октомври, 2017 Дюнерът: гръбнакът на немската диета от Василена Мирчева, по BBC Уличната храна е модерен градски феномен. Тя е първото и най-демократично ниво на предлагане и консумиране на храна. Успешните образци...read more
4 октомври, 2017 „Манджа с грозде” от Констанс Бонасьо Не се подвеждайте, грозде няма – това са джанки… За тази рецепта са ви нужни три основни неща – пилешко...read more
1 октомври, 2017 Будалка ли ни Джейми Оливър? от Василена Мирчева Много неща се промениха в последните 20 години и едно от тях е отношението към храната. Огледайте се, ослушайте се...read more
20 септември, 2017 Мъжът в кухнята: лукът на шайби или на филийки? от Хрис Караиванова След вече няколкогодишното ни съжителство с моя мъж, аз съм напълно сигурна, че той не може и не иска да...read more