Кулинарен тур в полите на Витоша

| от Mama Mia |


София се нареди сред големите европейски градове, в които традиционно се провежда фестивала на ресторантите. Или казано иначе – Sofia Restaurant Week.

Форматът на изданието позволява в рамките на една седмица различни ресторанти да покажатнай-доброто от себе си на своите клиенти срещу фиксирана сума.

У нас по традиция това са 25лв. Съответно – във всеки, взел участие в инициативата ресторант се предлага първо, второ и трето, а често и комплимент от заведението, за фиксираната сума от 25лв.

Така се дава шанс на посетителите да пробват нови места и различна кухня и евентуално да открият нов любим ресторант.

Тази година Sofia Restaurant Week се проведе за втори път, като пролетното издание бе посетено от над 6500 души, а резервациите бяха над 2000.

Във фестивала взеха участие 25 от най-добрите ресторанта в София, като част от тях бяха представители на индийската, азиатската, арменската, средиземноморската кухня и др. През първите дни за няколко от ресторантите вече нямаше места, но това не попречи на желаещите да посетят други заведения и да опитат нещо нестандартно.

SRW_may2017-01 (002)

Кристин Милнър, съорганизатор на Sofia Restaurant Week, коментира как е преминал фестивалът и какво ѝ е направило впечатление:

„Доволни сме от резултатите. Имайки предвид метеорологичните условия по време на фестивала и факта, че повечето ресторанти не можеха да използват градините си, в това издание посетителите бяха повече, отколкото през 2016 г. Отново видяхме силен интерес към авторската кухня и нестандартните начини на готвене. Радваме се изключително много, че хората приемат нашата концепция за откриване на нови заведения, в които да опитат нещо ново. С нетърпение очакваме есенното издание!“

„За разлика от миналото издание на фестивала, този сезон ресторантите бяха много по-активни във връзка с организацията на резервационния процес на събитието, за което съм им искрено благодарен. Това ще се отрази положително на следващото ни събитие тази есен, което ще е още по-мащабно.“ – допълни Николай Коев, съсобственик на Zavedenia.bg и съорганизатор на Sofia Restaurant Week.

Vkusno_Subitie

 

Събитието, което обозначи края на SRW, бе Еко гурме обиколка на Витоша с електрически автомобили от Volkswagen на 14.05.2017 г. В него бяха включени три заведения в полите на Витоша – Sage Bistro, Lazy life & food и Арабия.

По време на обиколката освен на храната, участниците се насладиха и на безшумното и екологично пътуване в електрическите автомобили, предоставени от Volkswagen.

DSC_2775

Ако не сте успели да се включите в пролетното издание на Sofia Restaurant Week, не се притеснявайте – през септември се завръщаме отново с още повече и интересни ресторанти, които ще можете да опознаете.


Повече информация Виж всички