Как да объркаме най-лесния кекс на света в 10+1 стъпки

| от Жоржета Попова |


Повечето жени обичат да гледат кулинарни предавания, в които спретнати дами с pin-up визия и червено червило приготвят великолепни гурме десерти, докато пърхат с мигли и изглеждат секси.

Когато хората в кулинарните шоута готвят, всичко изглежда по-лесно от детска игра. Взимаш няколко продукта, ловко ги смесваш, разбиваш яйце, слагаш захар, и след 30 минути от фурната се разнася ухание, след което всички в къщата се носят като мишока Рокфор от анимацията „Чип и Дейл“ след миризма на сирене.

В действителност, готвенето далеч не е чак толкова лесна задача, а сладкарството изисква завидни умения. И ако сте сред онези момичета, изпод чиито ръце като с магическа пръчица излизат божествени чийзкейкове с кестени и малини, шоколадови мусове с гел от нар върху какаови маслени бисквитки и благоуханни кремове с поширани круши и карамел, ще ви покажем как да се разнообразите и да се изложите в кухнята.

С най-лесния кекс на света – фъч. В 10+1 елементарни стъпки.

  1. Прочетете внимателно рецептата и слезте до магазина да купите необходимите продукти. Уверете се, че ще забравите поне един. По възможност, от базисните. Ние избрахме масло.
  2. Разбийте яйцата. Опитайте се да счупите поне две на пода и сложете едно оцеляло в купата.
  3. Вместо кафява захар, както е указано в рецептата, ползвайте бяла. Сложете два пъти по количеството, което е желателно, за да сте сигурни, че кексът ще стане сладичък.
  4. Оставете в тенджерата да кипнат какаото, захарта и маслото, което сте забравили. Демек – какаото и захарта. С тях трябва да залеете сладкиша, когато е готов, за да стане сочен.
  5. Разсейте се и добавете кипналата сладка смес към останалите разбити с миксер продукти – едното яйце и чаша брашно. Така няма да ви остане смес, с която да полеете фъча и той ще остане сух като пясък.
  6. Установете, че освен масло, нямате и олио. Нито зехтин. Налейте в подходящ съд за печене готовата смес, без да добавите мазнина в съда и без хартия за печене.
  7. Пъхнете добре миришещата микстура във фурна, която не е предварително загрята. Без обдухване.
  8. Пуснете си новата серия на любимия ви сериал.
  9. Запалете свещи, медитирайте, отпуснете се.
  10. При острата миризма на изгорял кон, скочете от дивана и извадете фъча от фурната.

Декорирайте сухите, катранени, отровно сладки парчета с дафинов лист и поднесете на домочадието.

11. Намерете кой да яде проклетото нещо.