Всяка неделя е посветена на татковците в Музейко през февруари

| от MamaMia |


През февруари в Музейко е вторият „Месец за най-малките (0-5 г.)“ и цветната програма от дейности продължава с образователни игри, творчески ателиета и срещи със специалисти в сферата на ранното детско развитие.

Те са обединени под различни теми през различните дни от седмицата. Всяка неделя е Ден на татковците и бащите на децата от 0 до 5 г. влизат на половин цена в Музейко.

_R6A8846

През февруари децата и родителите им ще могат да се включват в ателиета за рисуване и музика, активности за здраве, срещи и дискусии с експерти.

Целият месец е вдъхновен от идеята съвсем малки бебета и деца до 5 г., заедно с техните придружители, да намерят различно място за образователни игри и забавление в София.
Акцентът в програмата през февруари е поставен всяка неделя в Ден на татковците.

P1030326 (2)

Важната роля на мъжете за детското възпитание и развитие е чудесен повод да се отдели специално време за най-малките и техните бащи. Строителна работилница и спортни упражнения са сред полезните и интересни занимания, в които те могат да се включат заедно, а билетът за вход в Музейко за татковците на децата между 0 и 5-годишна възраст е на половин цена.

P1030335 (2)

Програмата в „Месец за най-малките“ е разработена от екипа на Музейко и от гостуващи специалисти с много опит в сферата на детското развитие, а темите всяка седмица от февруари са:

Вторник – Ден на здравето
Сряда – Ден на музиката
Четвъртък – Ден на цветовете
Петък – Ден на сетивата
Събота – Ден на специалиста
Неделя – Ден на татковците

Всички дейности от програмата в „Месец за най-малките“ са включени в билета за Музейко, като за децата до 4 г. входът винаги е безплатен.

P1000180 (2)

През февруари продължават работилниците и ателиетата от постоянната програма на Музейко, които разказват за вълнуващия свят на науката и вдъхновяват за знание и творчество децата над 5 г. Предвидени са допълнителни дейности в рамките на междусрочната ваканция (04-08 февруари) и на 6 февруари, понеделник, Музейко ще работи извънредно.