Семейният фестивал Фамилатлон ще зарадва малки и големи на 3 юни в Южния парк

| от MamaMia |


Любимият на много български семейства фестивал Фамилатлон се завръща в пълния си блясък и ще зарадва малки и големи за 15 пореден път на 3 юни 2023 г. По традиция събитието, организирано от Асоциация Родители, ще се проведе на Голямата поляна в Южния парк, а веселието и спортът ще продължат през целия ден – от 10.00 до 17.00 ч.

За поредна година посетителите на фестивала ще могат да се запознаят с най-различни спортове и дейности и ще могат да се включат в игри, състезания и уъркшопи. Семействата ще могат да открият нови хобита или просто да прекарат приятно свободното си време със семейството и приятелите си на открито.

За най-малките, както повелява традицията, ще се организира велопоход.

Оставайки верни на принципите си, организаторите обещават ФАМИЛАТЛОН да завърши с играта „Ябълки за смет“, в която целта е да се събере боклукът, останал след празника, а като награда децата получават ябълка.

И тази година ФАМИЛАТЛОН се реализира със съдействието на Столична община и в партньорство с различни организации, клубове, училища, детски градини и бизнеса.

ФАМИЛАТЛОН е инициатива с традиции, ориентирана към семействата с фокус върху здравословния начин на живот и идеята за създаване на благоприятни условия за семеен спорт.

Първообразът на фестивала е създаден във Франция от група ентусиасти.

Основната идея е, че семейният спорт е много важен инструмент за укрепване на здравето в семейството. Здраве организаторите разбират в контекста на дефиницията на СЗО за физическо, психично и социално благополучие. През 2009 г. Асоциация Родители получи хартата на Фамилатлон, с което се присъедини като български партньор в инициативата.

Запазете си дата и следете актуална информация за събитието на сайта на Асоциация Родители  и във Facebook страниците на фестивала Фамилатлон и на Асоциация Родители !

Вижте още:

С деца на… ваканция през майските почивни