Как да превърнете детето си в свръхчовек

| от Антония Антонова |


Невинаги човек успява да сбъдне всичките си цели и амбиции в този живот, но ето затова съдбата ни дава втори шанс!

Родете деца и всичко ще бъде точно! Най-сетне ще можете да станете пластичен хирург с апартамент на жълтите павета, макар и посредством бляскавата съдба на своите отрочета… Това няма значение. Кръвта вода не става! Гените са си гени! Детето все едно сте вие, един вид…

Ето как да впрегнете всичката си нереализирана амбиция в това да „подредите“ живота на отрочетo си най-ефективно:

Запишете го на пет курса, когато е на 5

Най-вероятно още на една годинка сте искали да го запишете на английски и немски, но от школата са ви обяснили любезно, че нямат практиката да преподават на току-що проходили деца. След няколко скандала сте се примирили и сте решили да изчакате до петата годинка на детето, когато най-сетне да започнете да правите човек от него. Стига с тези детски глупости, заради които съвременната младеж е на това дередже! Криеницата на какво учи? А? На нищо! Ето затова вашето отроче започва да ходи на балет, пиано, английски и немски от понеделник до четвъртък, а в петък – на частни уроци по бизнес-администрация. Да свиква да се оправя в този живот, че и без това не е лесен…

Снимайте го в професионална фотосесия

За жалост живеем в свят, в който по дрехите посрещат. Може да си гледате вундеркинд у дома, но ако на нищо не прилича – кел файда. Ето защо в предучилищна възраст е крайно време да поработите за добрия имидж на вашето дете в обществото. Гримирайте го като сръбска турбофолк икона. Малко червилце… Какво толкова… И платете 300 лева на сватбен фотограф за 30 снимки. После ги публикувайте в личния си профил във Facebook и ги разпратете по различни конкурси за красота в социалната мрежа, организирани от марки детски играчки, майонеза и кренвирши. Пишете на всичките си приятели с молба да лайкнат вашата снимка (на детето снимката, то е същото), ако не искат – платете им.

Заведете го в риалити формат да се изяви

Няма значение, че отрочето ви няма първи клас, а повечето формати за търсене на таланти имат някои възрастови ограничения. Най-малкото защото потенциалният победител ще се снима в еротични фотосесии и видеоклипове и не върви да е на 5.

Правилата са за страхливците и за хората без амбиции. Хванете детето и след като сте го водили насилствено на музикален педагог 3 месеца, го закарайте директно на сцената на някое шоу за нови таланти, където то да изпее драматична любовна балада, подходяща за танц с половинката ви на петдесетата ви годишнина. Няма значение, че се пее за неща, които детето не разбира, важно е да демонстрира гласовите си заложби. Току-виж и Слави го харесал и направил от него новата Крисия.

Нека никога няма петно на новата си рокличка

Важно е детето ви да се научи на обноски и етикет от малко. В този ред на мисли, всеки път, когато тръгне да пипа пода с ръце или да се храни с ръце, бийте му един зад врата или ако сте решили, че тези методи не е за вас, то строго му обяснете, че няма да ходи като някой парцалан на детска. Якето му е ново, панталоните също са му нови и това е много важно, и не може да ги цапа. Нека докато другите деца имат детство и се въргалят в калта, вашето дете е наясно, че живеем в материален свят, където всичко струва пари и хубавите дрехи не растат по дърветата.

Планирайте бъдещето му поне до 30-тата му годишнина

Хубаво е още преди да знаете пола на детето, да сте наясно в кой университет ще учи то и къде ще живее, след като завърши елитна гимназия. Няма нужда да ви се казва, че частната детска градина и частното училище за много хиляди левове са неизменна част от неговата съдба на преуспяващ човек. Планирайте престижна професия за своя наследник – Право или Медицина, а ако иска да свири на китара, позволете му да го прави през лятото, когато учителката му по бизнес администрация живее в провинцията.

Вие сте един наистина отговорен, съвестен и стабилен родител и животът на човека, който сте създали, зависи изцяло от вас и безкрайните ви амбиции. Дерзайте!