Динозаври се разхождат в парка на Военната академия

| от MamaMia |


Може да сте чували, че динозаврите са изчезнали преди 65 милиона години, но трябва да знаете, че това не е съвсем така.

Ако имате път към Военната академия в София, трябва да внимавате да не се натъкнете на едри праисторически екземпляри. А рискът не е малък, защото до 5 ноември там се помещава световноизвестната изложба „Живите динозаври“.

динозавър

24 аниминирани макета и скелета пресъздават плашещо реалистично атмосферата от мезозойската ера, когато огромните влечуги са бродели по Земята. Всяка фигура е пресъздадена с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук. Фигурите са в съотношение 1:10 с реалните размери, които са имали динозаврите. Под всеки експонат може да прочетете повече информация за съответния динозавър. Знаете ли, че има теории, според които тиранозавърът не е бил велик хищник, а се е хранил с мърша?

динозавър

Може да научите много неща, стига, разбира се, да се доберете до динозавърските фигури от децата, които се тълпят около тях и ги гледат с ококорени очи.

Дори палео-манията ви да е останала в детските години, изложбата със сигурност ще ви достави удоволствие, а децата се забавляват чудесно. Имате време да видите изложбата до 5 ноември.

динозавър


Повече информация Виж всички