Дете на каишка – да или не?

| от |


Виждали ли сте малки деца, които родителите държат на нещо като каишка? Специално приспособление обхваща децата през гърдите, раменете и гърба, а „поводите“ са в ръцете на родителите.

От една страна благодарение на този своеобразен вид повод, майките и татковците могат да предпазят децата си от падане, когато малките са още неуверени, изправени на крачетата си. От друга могат да са сигурни, че хлапетата няма да се отдалечат на повече от 2 метра от тях.

Има не малко хора, които остро критикуват този модел на ограничаване на децата, като твърдят, че не можеш да се отнасяш с отрочетата си като с куче на каишка.

Един американски татко обаче е решил да обясни защо дъщеря му е постоянно държана на повод.

viral-post-kid-leash-daddy-blog-592fe2d85bcd0__700

Таткото показва каишката, с която ограничава детето си не само от бели, но и от възможността да се самонарани или загуби, когато са навън

Той качва снимка на детето и каишката му, като пояснява, че хлапето е изключително палаво, любопитно и ако той не я държи по този начин под око, то тя не само, че ще избяга от него и ще сътвори някоя беля, но е и много вероятно да се нарани.

Всеки родител поне веднъж е стават свидетел на чудесата от храброст, които вършат децата и които често приключват с разбити колена, носове, глави, навехнати или дори счупени крайници и т.н.

Таткото не крие, че редовно получава осъдителни погледи от околните, заради каишката, на която държи дъщеря си, но дебело подчертава, че е готов на всичко, за да опази детето си здраво, докато то не достигне една по-адекватна възраст, когато инстинктът за самосъхранение вече ще е започнал да се развива.

viral-post-kid-leash-daddy-blog-592fe2e0ca729__700

Таткото и дъщеря му

Какво е вашето мнение като родители? Прекалено дивашко ли е да се ползват подобни приспособления за „наглеждане“ на децата или са полезни и ги препоръчвате? Споделете ни като коментар под статията или изпратете вашето мнение до редакционната ни поща office@mamamia.bg