Ако сте в Пловдив за деня на детето, не пропускайте Капана Фест

| от MamaMia |


Остават броени дни до Капана Фест и това лято организаторите са обърнали специално внимание на децата. От 1 до 3 юни кварталът на творческите индустрии ще бъде шарен, детски и вълшебен. Ако и на вас ви се иска доза качествено изкуство и веселба за малки и големи, стягайте багажа за Пловдив.

Седмото издание на фестивала по традиция предлага цял тон артистични изживявания в направленията Музика, Танци, Занаяти, Работилници, Кино, Литература, Театър и Спорт, но за пръв път обръща такова специално внимание на съдържанието за деца. Естествено, най-пълна е детската програма на 1 юни, но и следващите два фестивални дни далеч няма да са скучни.

92A16E99-6E8A-40E9-90B5-A7CF3B14D9EB

В Литературната зона на фестивала и Зоната за игрално и анимационно кино 1 юни е посветен изцяло на децата и ще им предложи редица развиващи и весели неща, като например специална селекция от филми, заснети от деца за деца, и срещи с едни от най-красивите и ценни български детски книги, представени от техните автори на мини-събития, измислени и разработени специално за фестивала. На 2 и 3 юни детството в тези зони продължава с бисери като нашумелият филм на Ясен Григоров „Лили Рибката“ и вълшебната детска книга на Сотир Гелев „Как Лора се научи да брои до десет“.

MAN_6759

Една от 4-те музикални сцени на Капана Фест, Сцена Капана, също предлага специална селекция от музика, танци и театър за деца през всички фестивални дни, а освен това ще има какви ли не развиващи и образователни детски работилници, игри, батути и стени за катерене. В Базар капана над 120 съвременни занаятчии предлагат впечатляващите си авторски продукти, а една стабилна част от тях са предназначени специално за малки човеци.

И понеже няма щастливи деца без щастливи родители, можете да разгледате пълната програма на Капана Фест Лято 2018 тук и да си харесате някое изживяване по ваш вкус.