За най-важните неща в края на трудната 2020-а

| от MamaMia |


Творец по призвание и телевизионер по занимание, Ралица Стефанова е типичният пример за една работеща майка. С филми и телевизия започва да се занимава през 2001 г., през сърцето й минават множество продукции, но голямата й любов и „нейно първо дете“ (както обича да казва) е предаването „Преди обед“. То се утвърди в ефира на бТВ и се радва на вярна аудитория вече 10-и пореден сезон. Отдадена на работата си, тя става майка за първи път едва на 34 години, но после бързо наваксва с още две поредни бременности. Днес Ралица е майка на две момчета (Адриян на 8 г. и Боян на 1,6 г.) и на бебето Белослава.
Ако се чудите може ли една влюбена в работата си жена да се отдаде по същия начин и на децата си, ще разберете, като надникнете директно в живота й.

Още от и за Ралица Стефанова можете да прочетете и гледате в предишните текстове от поредицата ни „Супермама“.

В навечерието на периода за равносметки си мисля през каква година преминахме. В началото на 2020 г. бях бременна с третото си дете, притеснена как това ще се отрази на работата ми, а после дойде пандемията… Да родиш в пандемия не е най-приятното нещо, но си мисля какво ли е да СЕ родиш в пандемия? Дали малкото ми момиченце усеща и ще носи в себе си страх от неизвестността в новата ситуация? Какво ли си мисли, когато ни вижда с маски, как ли й мирише дезинфектантът? Не е като аромат на мама и мляко…

За да обърна знака с положителен, ще разгледам нещата като придобивки.

Научихме се:

– да се грижим за здравето си по-добре
– да оценяваме живото общуване повече
– да ползваме техническите новости по-умело
– да се радваме, когато ходим на работа, на училище, на ресторант
– да избягваме общуването с хора, които не са наистина пълноценни
– да пазаруваме онлайн
– да живеем с изненади всеки ден.

Въпреки всички тези новопридобити умения, си мечтая старият начин на живот да се върне, без да забравяме, че щастливият дом е основата на щастливия свят.

През 2020-а научихме, че вирусният сезон не е само през зимата или при смяна на сезоните, а вируси пълзят целогодишно.

Разбрах, че най-добрият начин за лекуване е не атакуването на вируса, а укрепването на имунитета.

Какво съдържа моята домашна аптечка, ще видите във видеото: