Каква е тайната на бременните работещи жени?

| от MamaMia |


Творец по призвание и телевизионер по занимание, Ралица Стефанова е типичният пример за една работеща майка. С филми и телевизия започва да се занимава през 2001 г., през сърцето й минават множество продукции, но голямата й любов и „нейно първо дете“ (както обича да казва) е предаването „Преди обед“. То се утвърди в ефира на бТВ и се радва на вярна аудитория вече 9-ти пореден сезон. Отдадена на работата си, тя става майка за първи път едва на 34 години, но после бързо наваксва с още две поредни бременности. Днес Ралица е майка на две момчета (Адриян на 7 г. и Боян на 1 г.), а скоро очаква и момиченце.

Ако се чудите може ли една влюбена в работата си жена да се отдаде по същия начин и на децата си, ще разберете, като надникнете директно в живота й чрез втория текст от новата ни рубрика „Супермама”. А Повече за Ралица Стефанова можете да прочетете впървия текст от поредицата.

Последният триместър на бременността – предизвикателство или изпитание?

Последните три месеца от бременността са любимият период за всяка жена, влюбена в предизвикателствата и изпитанията. Винаги е интересно да разбереш:

  • колко още можеш да издържиш?
  • как можеш да преодолееш все по-големите промени на тялото?
  • как да се справяш в същия капацитет с работните задължения и задачите вкъщи, заедно с огромните физически и психически промени;
  • как да контролираш интересните емоционални реакции, които изненадват дори самата теб?

Има още много въпроси, на които всяка жена си отговаря в последните три месеца от бременността. Интересното е, че колкото са жените по света, толкова са и отговорите, даже повече… Защото дори за една-единствена жена всяка поредна бременност протича различно, а и самата тя я преживява различно. Знам го от личен опит… При мен бременностите са три и трите – различни, с изключение на едно!

Непоносимите киселини! Изгарящи! Постоянни! Непреодолими!

Отоци и главоболие имах само в първата.

Депресия имах само във втората.

Анемия имам само в третата.

Но киселините… във всяка, от началото до края!

Имаше и някои неща, които не се появиха: стрии и почивка. Кожата и работата си запазих.

Независимо коя от тези екстри е позната и за вас, ще се радвам с някои от моите методи да се лишите от нея. Във видеото ще споделя не само преживявания, но и начините, по които се справих: