На какво може да те научи баща, израснал без баща

| от MamaMia |


Той се казва Роб Кени и е едва на 14 години, когато неговият баща изоставя семейството.

Кени израства заедно с по-големите си братя, по-късно се жени и днес има две собствени пораснали деца – Кристи на 27 и нейният брат Кайл.

Преди месец Роб Кени решава да запълни празнината от липсата на татко си, като създава собствен YouTube канал, в който да споделя практически съвети, насочени към младите мъже.

Това са съвети, които той самият би искал да е получил от собствения си баща, ако последният не беше предпочел да избяга от отговорност. Съвсем неочаквано и за самия Кени „Татко, как…“ (“Dad, How Do I?”) превзема интернет с щурм и съвсем за кратко видеата натрупват повече от 1 млн. и 300 хиляди абоната.

Кени дава полезни съвети за мъже, като например да провериш колко е маслото в двигателя, да видиш на колко атмосфери са напомпани гумите, да оправиш течащо тоалетно казанче, да избереш и завържеш вратовръзка, да огладиш риза и дори как да се избърснеш.

Пред американските медии Кени признава, че е искал да помогне на онези, които страдат, заради липсата на родител.

„Исках каналът да бъде за ежедневните неща, но също исках да предам и малко мъдрост, която съм научил с опита, за да окуража хората“, казва Роб. „Имах намерение просто да показвам как се правят някакви неща, но това премина на абсолютно различно ниво“.

Видеата в „Татко, как…“ привличат с изчистената, дори строга обстановка, съчетана с невинното изражение и добронамереността на Кени. Той е един естествен, мил, сръчен и приятелски настроен татко – може би таткото, който всеки син би искал да има. В същото време Роб се разкрива и като силно емоционален човек, особено когато благодари за невероятния интерес, който е предизвикал каналът му.

В социалните медии вече има много инфлуенсъри-майки, които дават съвети, рекламират продукти, показват какво е да си родител и учат децата на различни неща, но влогът на Кени е може би първият, при който баща постига толкова голяма популярност със съветиза ежедневието и домакинството.