Възходът на майките-инфлуенсърки

| от Mamamia |


Те знаят много по различни теми, бързат да ви го кажат и изобщо не се интересуват дали ги харесвате. Защо? Защото са майки. Но най-вече: защото са инфлуенсърки.

Децата придават добавена стойност на социалния маркетинг – и майките, които са готови да се възползват от статута си на лидер на мнение в мрежите, стават все повече.

Очевидно майчинството легитимира усещането, че имаш право да се изказваш по всяка тема. А загубата на суета, когато се родят децата, действа освобождаващо: няма значение дали си с маска на лицето или имаш бръчки, ако си социално ангажирана не само за себе си, но и за бъдещите поколения.

Отделно от това самият факт, че си майка, превръща хубавите ти видеа и снимки в изключително постижение. Това че имаш време да рекламираш шампоани за коса и на всичкото отгоре – да обръщаш вниманието и към себе си, а не само към децата си, пък е много вероятно да те направи супергерой за стотици хиляди майки, които трудно се справят с ежедневието си.

Пандемията е на тяхна страна

Безпрецедентното заключване на хората по къщите в огромна част от света преобърна фокуса на милиони хора и го насочи към домашните дейности. Независимо дали става дума за готвене, отглеждане на деца, поливане на цветя, подреждане на дрехи или поръчване на стоки онлайн – майките се сдобиха с огромна легитимна ниша от дейности, която да запълват със знание, съвети, коментари, клюки, ирония, смях и драма.

Ето няколко мощни световни примера:

Богатата мама

Моден блогър, YouTube-ър и предприемач с 1,3 милиона последователи в Instagram, Крисел Лим (Chriselle Lim) е в инфлуенсър-бизнеса още от 2010 година. Но от този март, тя се превърна в „Богатата мама“ (Rich Mom) за младата аудитория на TikTok, където има 1.5 млн. последователи. „Не беше планирано да стана „богатата мама“ за тези деца. Беше случайно. Станах известна така в Twitter, сега в TikTok“, казва Лим пред VICE.

reffh

„Здравейте… аз съм вашата богата мама“, започва едно нейно видео, в която тя обяснява, че съвсем не е толкова богата, докато показва луксозните си чанти, обувки и аксесоари. За един инфлуенсър от бранша всичко това са просто рекламни предмети от лукса, но за децата, които ги гледат вероятно не е точно така. Добре е някой да им обясни, че преди да стане „Богатата мама“, Лим е работила усилено години наред.

Пътуващата мама

Как Керън Едуардс успява да пътува заедно с децата си е загадка, която тя оставя на своите 104 хиляди последователи в Instagram (@travelmadmum) да решат сами. Страхотни фотографии на деца на фона на пейзажи от най-интересните кътчета на света са запазената марка на Едуардс. Нейната цел е да покаже, че с раждането, приключенията не е задължително да спрат. Летене с деца, пътуване на стоп с бебе и как да използваме отпуската си по майчинство, за да пътуваме са нейните любими теми. Последвайте я, ако не завиждате.

Многодетнатамама

Зад ника @mother_of_five_boys в Instagram се крие Фей Гуудинг – английска блогърка, готова да занимава света със своите пет русокоси момченца и ангелоподобния им баща. Ако търсите отговор на въпроса как се отглеждат пет деца с лекота, докато се печете на плажа, пътувате, шегувате се с баща им и се обичате пред камерата – Фей е вашият идол. Акаунтът е чудесен, стига само да не ви прилошее от сладост.


View this post on Instagram

Indoor fun in the rain. You know there was a queue for this all afternoon ?

A post shared by Faye Gooding (@mother_of_five_boys) on

Забавната мама

Емма Конуей е @brummymummyof2 в Instagram. Нейните видеа са забавни и изпълнени с големи количества джин с тоник, деца и духовит съпруг.


View this post on Instagram

And the Oscar for Best Male Actor goes too…??? #denirocouldonlydreamofsideglanceslikethat

A post shared by Emma Conway (@brummymummyof2) on

Образованата мама

Анна Уайтхаус е @mother_pukka в Instagram. Тя сериозно изкарва прехраната си от майчински блогове и благодарение на 262-та си хиляди последователи в Instagram. Отделно тя е автор в Marie Claire, радиоводещ и съветник по редица въпроси – от отпуск по майчинство, до това какво да правим, ако детето е болно. Нейният съпруг Мат Фаргухарсон, или @papa_pukka,също участва в семейния бизнес и води сериозен онлайн дневник на родителството пред цели 51,2 хиляди последователи.


View this post on Instagram

I love him, he loves me but this level of teaching, working, conference-calling, cooking, fringe-cutting and worrying isn’t working for ‘us’. Even writing this column for @marieclaireuk was peppered with passive aggression and a barbed ‘you do know it’s due at 5pm?’. (“YES, yes I do, just cutting a carrot into the shape of a puppy and Googling ‘split infinitive’ – with you in a sec.”) But we are incredibly lucky and if those on the front line can hold it together, we need to fold that dirty laundry away and crack on. But please know you are not alone in wanting to flick a member of your family hard on the forehead. This is as close as I got to the flick emoji sequence ???? @papa_pukka #trueromance #column #marieclaire **swipe left**

A post shared by Anna Whitehouse (@mother_pukka) on


Повече информация Виж всички