Какво е да си баща на 80, разказва Робърт де Ниро

| от MamaMia |


Когато Робърт де Ниро и приятелката му, Тифани Чен, посрещнаха дете по-рано тази година (на 06 април, за да бъдем точни), това изненада почти всички. Не само защото нямахме представа, че очакват бебе, но защото Де Ниро беше на 79 години по това време (той навърши 80 през август). Никога не си твърде стар, за да бъдеш баща! Дали?

В интервю за The Guardian от 15 октомври Де Ниро откровеничи не само за политическите си възгледи и актьорската си кариера, но и за това как изглежда бащинството на 80 години. А на въпроса как вървят нещата с бебето отговорът му се оказа подозрително мъгляв и кратък.

„Всичко върви добре. Бащинството винаги е хубаво, но мистериозно, и не знаеш какво ще се случи.“

Робърт де Ниро и Тифани Чен се срещат за първи път по време на снимките на „Стажантът“. Де Ниро получава главна роля във филма, докато Чен получава второстепенна роля като инструктор на група по тай чи. Първите слухове за връзката им са от август 2021 г., когато са забелязани заедно на романтичен излет във Франция.

Това, което никой не предполага тогава, е, че две години по-късно Чен и Де Ниро ще посрещнат бебе на бял свят.

Тяхното малко момиченце – Джия Вирджиния Чен-Де Ниро – е седмото дете на Робърт де Ниро. Двойката пази в тайна и бременността, и раждането до средата на май.

„Не става по-лесно“, каза той за това, че е „млад татко“ на 80 години. „Каквото, такова. Всичко е наред. Искам да призная, че тежката работа не я върша аз. Аз съм там, подкрепям приятелката си. Но тя върши работата. И има кой да ни помага, което е толкова важно.“ Запитан за отношението си към бащинството, той без колебание отговаря: „Разбира се, че обичам да бъда баща“.

Твърди, че се наслаждава на всеки един момент. „Всичко! С бебе е различно отколкото с 11-годишното ми дете. Или с моите пораснали деца. Или с моите внуци. Всичко е различно“, казва той. И добавя, че не говори с възрастните деца по начина, по който говори с бебето си или по начина, по който говори с 11-годишната си дъщеря, която намира за много умна.

Бащинството не възпрепятства актьора да мисли за бъдещето.

И в момента той работи по няколко проекта, но е честен, че основният му фокус е и просто да продължи да живее. Дава си сметка, че на неговите години няма как да очаква безкраен живот, но все пак вижда още много бъдеще пред себе си.

„Разбира се, че мисля за това, на моята възраст“, ​​каза той. Изтичащото време дори му помага да оцени стойността на живота и преживяванията. „Всяко лято, всеки нов сезон, всичко, казваш си: „Е, ще използвам тези няколко месеца от лятото, за да бъда с децата си, със семейството си.“ Нямаш търпение за следващия сезон.“

Без да знае какво ще се случи след няколко години или дори месеци, Де Ниро се фокусира върху най-важното в живота си. „Всичко, което правя, от гледна точка на времето, е важно. Каквото и да мисля да правя след две години, по-добре да взема да го направя сега“, казва той. Прост житейски урок, от който всички можем да почерпим мъдрост.

Той също така споделя, че справя с процеса на остаряване, като си напомня, че няма контрол над него и че понякога си струва просто да се пуснеш по течението. „Какво ще правя? Предавам се на реалността и продължавам напред“, каза Робърт де Ниро. Никой от нас не знае колко време ни остава, така че може да се възползваме максимално от него!

А междувременно, ако ви е залипсвал, можете да го гледате в новия филм на Мартин Скорсезе „Убийците на цветната луна“, който е по кината от 20 октомври. По наше скромно мнение, също като при бащинството, Де Ниро е там и оказва страхотната подкрепа, но основната тежест по изнасянето на филма е върху Лили Гладстон и Леонардо ди Каприо.

Вижте още:

10+1 звездни татковци разкриват тайните на бащинството