6-те демона за всяка жена, която има връзка с мъж с деца

| от MamaMia |


Никоя жена не го планира или иска, но доста често се случва така, че двойките се разделят, а децата остават. А ти се озоваваш в ролята на новата му.

Да излизаш с разделен мъж, който име едно, две, три или повече деца е… Хм, доста смело. И вероятно имаш доста добро оправдание, за да си го причиниш. Струва си, само ако той е наистина, наистина страхотен. Защото колкото и да ти харесва, че е отдаден баща, а не като онези шмуляци, които захвърлят децата си и не носят отговорност, проблемът е на лице: той винаги ще слага децата на първо място преди теб.

И така, ти си страхотно увлечена, но първите облаци започват много бързо да се събират над главата ти. Ето шест „демона“, които ще те изправят на нокти и ще са истински „препъни-камък“ за вашата връзка:

Демон номер 1: Твоите и неговите приятели и роднини

Твоите приятели не са „ок“ с вашата връзка. Всички до един те съветват да си намериш някой „свободен“. Някой, който не носи толкова „тежък багаж“. Някой, който не е в конфликт с бившата си. Някой, който не изчезва за дни наред, защото трябва да се види с първо, второ, трето дете… Някой, който не води и не взима детето си от детска/училище и който постоянно е желан от две, три, пет посоки. Някой, който ще бъде с теб 24×7.

Неговите приятели също е възможно да го обсъждат – хората са доста хлабави на думи, особено когато са скрити дълбоко в семейното си гнездо (независимо колко уютно е то). Той има деца, но ги зарязва заради „новата“? Той иска да започне на чисто, но дали няма да зареже децата? Мъжете, които се разделят с жените си, са в много уязвима позиция в обществото, защото върху тях ляга стигмата „кой го знае какъв е, щом тя го зарязва“. А когато се появи нова жена, започват спекулации, че „новата го е настроила“ (жените винаги сме виновни, така или иначе). Или че той „и нея ще зареже“. Или дори, че е „женкар“.

Много малко хора вникват в сложността на ситуацията, а мантрата за децата винаги се използва за обществено бичуване. А ти, която се „набъркваш в това“ – луда ли си?

Нищо, приказките са добре дошли за вас двамата: сега ще разберете точно колко приятели имате. И нищо чудно да се окажат близо до нулата.

Демон номер 2: Бившата.

Тя е майка на децата на твоя нов мъж и като такава има законното право да му звъни по всяко време и за всичко. Ако той не й вдигне телефона, тя се сърди. Нейният статут й позволява да нахълтва в живота ви постоянно, донасяйки стрес, страх и паника. Тя може да му каже да направи нещо за детето и той хвърля всичко и хуква. И докато ти седиш и се чудиш дали пък не е престанал да те обича внезапно, за да не се обажда два дни подред, той спи на дивана в общия им хол. Заради детето.

А тук дори не обсъждаме проблемите, които ще възникнат, когато бившата разбере за вас и когато общите им деца трябва да прекарват време с новата си майка…

Демон номер 3: Ти не сте приоритет – или поне не винаги.

За всяка жена е тежко да приеме, че мъжът й е някъде другаде и тя няма абсолютно никакъв контрол над този факт. А той е някъде другаде в най-лошия случай в 50% от времето… Ако тези проценти са над 50 обаче – имаш всички извинения да си тръгнеш. Но и да са по-малко процентите – пак е трудно, защото децата са най-важните за него.

И все пак, трябва да погледнеш от светлата страна на това, че той ти липсва, защото един ден, когато заживеете заедно, тези деца ще бъдат на твоята глава. И ти трябва да се радваш на този факт… Сега ясно ли ти е в какво се забърка!??

Демон номер 4: Децата му може и никога да не те приемат.

Ако стигнете до момента, в който децата се запознават с теб – а това ще бъде неизбежно, ако останете заедно достатъчно дълго – то са вероятни и неприятни изненади. Възможно е децата му никога да не те приемат и харесат. Какво трябва да направиш? Ами нищо. Ето още един фактор, който е напълно извън твоя контрол.

Демон номер 5: Неговите пари изчезват в посока към децата.

Ако е разведен, той вероятно плаща издръжка, както и покрива сериозни разходи по детето или децата си. Ако ти заработваш добре, това не би трябвало да е проблем. Ако не – може да се окаже, че твоят любим няма пари за почивка, за нова кола или за каквото и да е друго. Да живеят страхотните жени, които са съгласни с това… Запомни, че ти си по-смела и по-силна от почти всички останали хора, които познаваш!

Демон номер 6: Психическите травми и чувството за вина.

Още от самото начало си се хванала с мъж, който вече е „втора употреба“ (наясно сме, че това звучи сексистки!). Но следите от „употребата му“ може би са най-вече по психиката му. Хората с провалени връзки с деца обикновено дълго време изпитват чувство за вина, че не са направили достатъчно, за да запазят семействата си. Това може да върви придружено от алкохол и солидно чувство за съжаление или с още разходи за психолози и терапевти.

Само че ти нямаш сили и време за неговите психически драми. Мъжът с деца е достатъчно трудна хапка за преглъщане, за да се справяш и с алкохолните или депресивните му настроения. Запомни, че жертваш доста много от себе си, заради него, и трябва да получиш най-малкото здрав психически мъж.

Ако той не успее да се възстанови бързо от раздялата си и не поемете заедно напред, ти много скоро няма да имаш никаква нужда от него.

Добрата новина е, че той вероятно вече го знае.