Топ специалисти в новото издание на „Форум бременност и детско здраве“

| от MamaMia |


Един от най-уважаваните ендокринолози в България, началник на родилно отделение, акушер-гинеколози с богати опит и експертиза, педиатър и детски пулмолог са част от експертите, които ще се включат и ще отговорят на всички най-важни въпроси на дигиталното есенно издание на „Форум бременност и детско здраве“ на Puls.bg. То ще се проведе на 16 октомври, от 16:00 часа, и може да бъде проследено на живо на Investor Media Pro и Puls.bg/live.

И този път програмата на събитието включва големи имена в медицинските среди, като освен тях на дигиталното събитие ще чуем и важни коментари от специалисти, които не са свързани с медицината, но тяхната дейност и експертиза също са важни за родителите.

Заболяванията на щитовидната жлеза са едни от най-честите ендокринни нарушения, които все по-често се наблюдават при бременните жени. Затова на 16 октомври уважаваният ендокринолог д-р Емил Начев – управител на МЦ „Акад. Иван Пенчев“ на Университетска болница по ендокринология „Акад. Иван Пенчев“, ще разкаже повече за навременните мерки, които трябва да бъдат предприети преди, по време и след бременността, когато са налице хипофункция на щитовидната жлеза и тиреоидит на Хашимото.

Друга важна тема, на която форумът ще обърне внимание, е COVID-19 и бременност. Повече за нея ще сподели д-р Иван Диков, акушер-гинеколог с над 30-годишна експертиза в сферата. Той ръководи диагностично-консултативния блок в УСБАЛАГ „Майчин дом“ и е управител на Медицински център „Майчин дом“ УСБАЛАГ „Майчин дом“.

Как протичането на бременността влияе на раждането ще разкаже акушер-гинекологът в УСБАЛАГ „Майчин дом“ д-р Ирена Шикова, а върху необходимите грижи за родилката при усложнен и неусложнен следродилен период ще се съсредоточи началникът на родилно отделение II СБАЛАГ „Шейново“ д-р Мадлен Китанова, която е специалист акушер-гинеколог с над 30 години опит.

Педиатърът и пулмолог доц. д-р Рада Маркова, д.м., ще сподели на родителите повече за превенцията срещу вирусни инфекции и решенията при наличие на отит при малко дете. Тя е специалист по детски болести и по детска пулмология.

Специфични детайли за грижата за косата и скалпа на бебето ще сподели Томислава Ванкова от Laboratorios BABE, а повече за постигането на красива и здрава детска усмивка ще разкаже управителят на Medical point д-р Зорина Петровa. А какви са правата, които се полагат на бъдещите майки на работното място, ще научим на 16 октомври от HR специалиста Симона Райчева–Дерменджиева.

По традиция всяко издание на „Форум бременност и детско здраве“ среща бъдещите и настоящи родители с популярна личност, която споделя повече за родителството и промените, които то води със себе си. Звездната майка, която ще отвори вътрешния си свят за бъдещите и настоящи родители по време на есенното издание на Форума е една от любимите български актриси – Радина Кърджилова, която съвсем скоро стана майка за втори път. Разговорите ще води Румяна Тасева, гл. редактор Puls.bg.

Не пропускайте „Форум бременност и детско здраве“ – на 16 октомври, от 16:00 часа, на живо на Investor Media Pro и Puls.bg/live.

Генерални партньори на „Форум бременност и детско здраве“ са BABE Laboratorios и KIN Laboratorios, основни партньори са НУРОФЕН и MEDICAL DENT. Събитието се провежда с подкрепата на столичната верига хипермаркети HIT Max.

Медийни партньори са Mamamia.bg, Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Tialoto.bg, Новите родители, Първите седем, Bebok.eu, Жената днес и София играе/Sofia plays.